Στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βρέθηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τον ΟΑΝΑΚ που αφορούν 5 μελέτες κατασκευής βιολογικών καθαρισμών.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΝΑΚ, μέσα στην εβδομάδα, θα αναλάβει να υποβάλει για ένταξη στο ΕΠΣΑ (ο Δήμος Γόρτυνας δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια τύπου Α), τις παραπάνω μελέτες οι οποίες είναι ώριμες για χρηματοδότηση και θα εξυπηρετούν συνολικά 7 οικισμούς του Δήμου Γόρτυνας στις Δημοτικές Ενότητες Κόφινα και Ρούβα. Το δε κόστος κατασκευής των 5 εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, αφού ευχαρίστησε αρχικά τον πρόεδρο του ΟΑΝΑΚ και Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιο Καρούντζο, καθώς και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, εν συνεχεία στην τοποθέτησή του για το θέμα, έκανε λόγο για 5 πολύ σημαντικά έργα υποδομής, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων που ζουν στους συγκεκριμένους οικισμούς.

«Έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ τα έργα αυτά και άρα να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Καρούντζο και Αρναουτάκη για τη συνδρομή τους, όπως και τον ΟΑΝΑΚ. Ο λόγος που θα αναλάβει ο ΟΑΝΑΚ την υποβολή των εν λόγο μελετών στο ΕΣΠΑ, έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Δήμος Γόρτυνας δεν διαθέτει ακόμη διαχειριστική επάρκεια όμως αυτό το θέμα θα λυθεί σύντομα.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη ο Δήμος Γόρτυνας θα αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια, κάτι που θα μας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.

Αναλυτικά οι μελέτες είναι:

1) «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Σταβίων –Φουρνοφάραγγου Δημ. Ενότητας Κόφινα», προϋπολογισμού 565.000 ευρώ.

2) «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Διονυσίου –Παναγιάς Δημ. Ενότητας Κόφινα», προϋπολογισμού 315.000 ευρώ.

3) «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Καστελίου Δημ. Ενότητας Κόφινα» , προϋπολογισμού 410.000 ευρώ.

4) «Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων Δ.Δ. Πανασσού Δημ. Ενότητας Ρούβα» , προϋπολογισμού 420.000 ευρώ.

5) «Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων Νιβρύτου Δημ. Ενότητας Ρούβα, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook