Ένα ακόμα περιστατικό με μπαλωθιές απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές στη Κρήτη, που το τελευταίο διάστημα δεν προλαβαίνουν να συλλαμβάνουν άτομα που είτε πυροβολούν είτε περιθάλπουν, μη κατονομάζοντας τα άτομα που… τιμούν την ιδιότυπη κρητική παράδοση των μπαλωθιών. 

Το νέο περιστατικό θα μπορούσε να θεωρηθεί και συνηθισμένο καθώς μόνο σε τρεις μέρες στο Ρέθυμνο, 3 άτομα οδηγήθηκαν στο τμήμα επειδή έριχναν μπαλωτιές. Όμως η εξέλιξη σε αυτό το συμβάν είναι ενδιαφέρουσα.

Πρωταγωνιστής σε αυτό είναι ένας άντρας που «άδειασε» το όπλο του έξω από κεντρικό καφενείο στο Πέραμα Μυλοποτάμου, προτού οι αστυνομικοί διακόψουν τη δράση του.

Συγκεκριμένα, άνδρες των ΤΑΕ Μυλοποτάμου που περιπολούσαν στη γύρω περιοχή άκουσαν τους πυροβολισμούς και γρήγορα προσανατολίστηκαν προς τον …τόπο του εγκλήματος.

Όταν έφτασαν κοντά στο καφενείο ο δράστης μπήκε μέσα σε αυτό για να κρυφτεί ενώ όταν οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και προσπάθησαν να εισέλθουν στο μαγαζί, τρεις άντρες, ηλικίας 40, 28 και 29, έβαλαν το ανάστημά τους μπροστά τους και τους εμπόδισαν να περάσουν.

Ο δράστης κέρδισε χρόνο και από τη σύγχυση που ακολούθησε κατάφερε να διαφύγει αφήνοντας όμως τους τρεις «ιππότες» στο… έλεος των αστυνομικών που τους ζητούσαν να κατονομάσουν το δράστη.

Εκείνοι αρνήθηκαν και έτσι συνελήφθησαν ενώ ο φυγάς που πέταξε το όπλο του στην αυλή του καφενείου καταζητείται.