Τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RΕINPO RETAIL παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης αντίστοιχα.

Στόχος του προγράμματος που περιλαμβάνει τις πρωτοβουλίες «Discount Point» και «Συμπράττω» είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Λιανεμπόριο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Discount Point

Υλοποιείται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Ο.Λ.Η. Α.Ε. Πρόκειται για πιλοτικό προωθητικό πρόγραμμα προσέλκυσης περισσότερων τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας. Απώτερος στόχος της δράσης αυτής είναι η αύξηση της επισκεψημότητας των τουριστών στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου και η τόνωση της εμπορικής κίνησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό:

1. Δημιουργήθηκε νέος βελτιωμένος και επικαιροποιημένος χάρτης της πόλης του Ηρακλείου που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τις εξής σημαντικές προσθήκες:
α) Εμφανίζεται με σαφή τρόπο η διαδρομή για την είσοδο
του επισκέπτη τουρίστα στην πόλη.
β) Εμφανίζονται με διαφορετικό έντονο χρώμα οι κυριότεροι
εμπορικοί δρόμοι της πόλης ενώ στις πληροφορίες του
χάρτη δηλώνονται ως εμπορικοί δρόμοι.
γ) Στις πληροφορίες του χάρτη υπάρχει το νέο σήμα
«Discount Point» που δηλώνει ότι οι
εμπορικές επιχειρήσεις με αυτό το σήμα στις βιτρίνες τους
κάνουν ειδικές τιμές –εκπτώσεις στους επισκέπτες
κρουαζιερόπλοιων.

Ο χάρτης αυτός θα μοιράζεται από τον ΟΛΗ σε κάθε επιβάτη που επισκέπτεται την πόλη.

2. Δημιουργήθηκε το εκπτωτικό σήμα «Discount Point» (σημείο με έκπτωση) που έχει επικολληθεί στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων στα οποία οι επιβάτες των Κρουαζιερόπλοιων έχουν ειδικές τιμές υπό μορφή έκπτωσης, ή προσφοράς. Τα ειδικά αυτά σήματα παραδίδονται στις εμπορικές επιχειρήσεις που υπογράφουν σχετική σύμβαση με τον Εμπορικό Σύλλογο.
3. Δημιουργήθηκε επεξηγηματικό φυλλάδιο που περιγράφει με ακόμα πιο αναλυτικό τρόπο τη λειτουργία του νέου εκπτωτικού σήματος. Το φυλλάδιο παραδίδεται στους επισκέπτες μαζί με το χάρτη κατά την έξοδο από το λιμένα.
4. Κατασκευάστηκαν οκτώ νέες μεγάλες πινακίδες κατεύθυνσης και τοποθετήθηκαν στη διαδρομή από το λιμένα προς την πόλη, στις οποίες εμφανίζονται τόσο οι εμπορικοί δρόμοι όσο και το νέο σήμα «Discount Point».
5. Σύντομα επίσης θα κατασκευαστεί μια κίτρινη γραμμή επί του παραλιακού μετώπου που θα κατευθύνει τους πεζούς επισκέπτες από την έξοδο του λιμένα στην πλατεία Δεκαοκτώ Άγγλων και από εκεί μέσω τις 25ης Αυγούστου στο κέντρο της πόλης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»

Υλοποιείται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, με στόχο την παροχή εκπτώσεων στα παρκινγκ της πόλης του Ηρακλείου για τους καταναλωτές που επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους από καταστήματα, τα οποία φέρουν ειδικό σήμα.

Η δράση «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ» περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες υλοποίησης:
1. Τη συνεργασία των ιδιοκτητών παρκινγκ του Ηρακλείου με τα εμπορικά καταστήματα της πόλης προσφέροντας:
• ειδικές εκπτώσεις 15-20% από τις εμπορικές επιχειρήσεις στους καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα από τα καταστήματα αυτά και έχουν συγχρόνως σταθμεύσει το αυτοκίνητο τους στα συμβεβλημένα παρκινγκ της πόλης.
• μειωμένο εισιτήριο στάθμευσης για όλους τους καταναλωτές συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών κατηγοριών, όπως είναι οι πολύτεκνοι και τα ΑΜΕΑ, που έχουν πραγματοποιήσει αγορές από τα συμβεβλημένα εμπορικά καταστήματα.

Η δράση πραγματοποιείται ως εξής:
H απόδειξη εισόδου στο parking χρησιμοποιείται ως δεδομένο παροχής έκπτωσης από το εμπορικό κατάστημα και αντίστοιχα η απόδειξη αγοράς από το κατάστημα της κίνησης του «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ» ως αποδεικτικό έκπτωσης από το parking. Το ποσοστό έκπτωσης των εμπορικών καταστημάτων ανέρχεται μεταξύ 15-20% έπειτα από σχετική γραπτή συμφωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και το ποσοστό έκπτωσης στάθμευσης ανέρχεται στο 10% έπειτα από σχετική γραπτή συμφωνία των ιδιοκτητών παρκινγκ με τον Εμπορικό Σύλλογο.

2. Τη δημιουργία υλικού πληροφόρησης του «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ» με χάρτη της πόλης όπου αναγράφονται τα συμβεβλημένα εμπορικά καταστήματα και παρκινγκ.
3. Δημιουργία αυτοκόλλητων σημάτων της δράσης «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ» που τοποθετούνται σε εμφανή σημεία στα συμβεβλημένα εμπορικά καταστήματα και παρκινγκ.
4. Προβολή και επικοινωνία (όχι διαφημίσεις) της δράσης μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου (τηλεόραση και ραδιόφωνο, portal Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Εμπορικού Συλλόγου).
5. Προβολή και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αλλά και του εμπορικού κόσμου με εκδηλώσεις
6. Ειδική εκδήλωση στην πλατεία των Λιονταριών ή έξω από την Λότζια (σε συνεννόηση με τον Δήμο) και θα περιλαμβάνει:
-διανομή χάρτη της δράσης «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ» στους καταναλωτές
-διανομή ενημερωτικού υλικού σχετικού με την δράση στους κατοίκους
-ενημέρωση εμπόρων/καταστηματαρχών για την πρωτοβουλία, με στόχο την εγγραφή νέων μελών αλλά και τη διεύρυνση της κατηγορίας των επιχειρήσεων με τη συμμετοχή και εστιατορίων/ταβερνών/ταχυφαγείων
-τοποθέτηση κιόσκι από τον εμπορικό σύλλογο όπου θα βρίσκεται το πληροφοριακό υλικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook