Σε συμφωνία πώλησης 13 εκατ. μετοχών της εταιρείας European Goldfields στην Qatar Holding, ήτοι ποσοστού 7,07% του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκατ. δολ. Καναδά (92,87 εκατ. ευρώ), προέβη τη Δευτέρα η εταιρεία Aktor Construction International ltd (100% θυγατρική της Άκτωρ ΑΤΕ).

Όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διοίκηση της Ελλάκτωρ και σύμφωνα με το in.gr, το ποσοστό συμμετοχής της Aktor Construction International ltd στην European Goldfields, μετά τη σημερινή συναλλαγή, διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με τιμή 13 δολαρίων Καναδά ανά μετοχή.

Η συμφωνία αυτή κρίθηκε σκόπιμη από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ, τόσο για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση του έργου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου 600 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και αντίστοιχα με 150 εκατ. δολ. ΗΠΑ από τους υφιστάμενους μετόχους.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η σημαντική αυτή επιχειρηματική κίνηση αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την άμεση υλοποίηση ενός έργου το οποίο θα είναι σταθμός στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και σηματοδοτεί την οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ της Ακτωρ ΑΤΕ και της Qatar Holding.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook