Στην κυριολεξία το αδιαχώρητο επικράτησε απο το Σάββατο 1 έως και την Δευτέρα 3/10 στην πλατεία Κλαθμώνος της Αθήνας η οποία γέμισε με τα αρώματα της Κρήτης.

Χιλιάδες Αθηναίοι πήγαν στα περίπτερα της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος» η οποία για πρώτη φορά άνοιξε τα φτερά της και πέταξε από τα Χανιά στην Αθήνα.

\"\"

Το αποτέλεσμα, πέρα από κάθε προσδοκία, δικαίωσε απόλυτα εκείνους που είχαν την ιδέα καθώς – όχι μόνο οι απόδημοι Κρητικοί – αλλά και οι άλλοι Αθηναίοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να δούν από κοντά τα Κρητικά προιόντα, να τα δοκιμάσουν και να κάνουν και τις αγορές τους.

Χαρακτηριστική εικόνα του τι έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποτελεί και το ότι, τα τυροκομικά προιόντα από τα περίπτερα είχαν «ξεπουληθεί» μέχρι το βράδυ του Σαββάτου και οι εκθέτες χρειάστηκε να ανανεώσουν τις προμήθειές τους.

\"\"

Όμως και τα Κρητικά μέλια δοκιμάστηκαν δεόντως από τους κατοίκους της Αθήνας και βέβαια δεν γίνεται λόγος για την τσικουδιά και το ρακόμελο, όπου οι εκθέτες δεν προλάβαιναν να γεμίζουν τα ρακοπότηρα.

Κατά γενικά ομολογία και όπως φαίνεται και από την δημοσιότητα που δόθηκε και από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και από χρήστες του διαδυκτίου, η πρώτη αυτή μεταφορά της έκθεσης εκτός Κρήτης, εκτός Χανίων, στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

Μια επιτυχία που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στο νέο ταξίδι της έκθεσης στην Θεσσαλονίκη, όπου και οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα Κρητικά προιόντα από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook