Το Σάββατο το πρωί οι δρόμοι της πόλης του Ρεθύμνου γέμισαν από ήχους καθώς τρεις πορείες με μουσικούς, η μία με εκκίνηση από το ξενοδοχείο Pearl η δεύτερη από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και η Τρίτη από τη Φιλαρμονική περπάτησαν τους δρόμους του Ρεθύμνου δίνοντας μια νότα πολύ διαφορετική από τη συνηθισμένη.

Μουσικοί με πνευστά και τύμπανα, φορώντας το παραδοσιακό κίλτ, με γκάιντες και πίπιζες από τον Καναδά, και τη Σκωτία, αλλά και σημαιοφόροι από την Τοσκάνη με πολύχρωμες σημαίες έδιναν ένα τόνο γιορτής σε ένα κατά τ’ άλλα φθινοπωρινό πρωινό. Η λεωφόρος της πόλης μας αλλά και η παραλία από όπου πέρασαν έγιναν έστω και για λίγο πολύβουες. Οι περαστικοί αλλά και οι θαμώνες στις καφετέριες κοίταζαν με απορία και έκπληξη το απροσδόκητο θέαμα. Όταν δε η μια από τις μπάντες έστριψε για να μπει στην Αρκαδίου ένα πραγματικό πανδαιμόνιο μουσικών πλημμύρισε την αγορά. Οι τρεις ομάδες μουσικών συναντήθηκαν και με τη Μπαντίνα του δήμου μας- η οποία επίσης βρισκόταν στους δρόμους της πόλης- στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη . Μάλιστα οι βετεράνοι Σκωτσέζοι μουσικοί καταχειροκρότησαν τους μικρούς μουσικούς της Μπαντίνας. Ακολούθησε μια πραγματικά εντυπωσιακή παράσταση με σημαίες που κυριολεκτικά πέταγαν στον αέρα από Ομάδα των Ιταλών σμπαντιερατόρι από το Σαν Σεπόλκρο.

Την επόμενη μέρα στο Κλειστό στάδιο Μελίνα Μερκούρη δόθηκε παράσταση καλλιτεχνικής γυμναστικής από την ομάδα από την Εσθονία, Pirouette.

Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Σοχώρας και το Διεθνές Tattoo, το πρώτο για την Κρήτη.

Όλες οι μπάντες μαζί σε άψογους σχηματισμούς, με τα παραδοσιακά τους κουστούμια μέσα στο χώρο του γηπέδου της πόλης μας έδωσαν μια παράσταση μοναδική. Ήταν άλλο ένα δείγμα του πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονται. Την εκδήλωση της Κυριακής άνοιξε η Αναγεννησιακή Ομάδα που καλωσόρισε τις μπάντες με το δικό της χαρακτηριστικό τρόπο.

Τα εντυπωσιακά όπως πάντα κουστούμια των εθελοντών έκλεψαν την παράσταση. Με το πέρας της εκδήλωσης της Κυριακής, που παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας, χαιρετισμό αλλά και ευχαριστίες εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης αλλά και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, ευχόμενοι αμφότεροι το Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών να εδραιωθεί και να γίνει θεσμός, καθιστώντας την Κρήτη καλλιτεχνικό κέντρο της Μεσογείου. Ο κ. Κουκιαδάκης μάλιστα, έδωσε σαφή υπόσχεση ότι εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης ξεκινά τη διοργάνωση για το επόμενο Μεσογειακό Φεστιβάλ από τώρα προκειμένου οι φετινές ελλείψεις στη διοργάνωση και διαφήμιση του Φεστιβάλ να αποφευχθούν.

Το Ρέθυμνο κλείνει την αυλαία του με τη συναυλία του παγκοσμίου φήμης θεατρικού ερμηνευτή Peter Karrie συνοδευόμενου από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ουαλίας. Ερμηνεύει τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του σε Μιούζικαλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook