Σε απεργιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου καλεί ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν.Χανίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πολιτική της κυβέρνησης τονίζοντας ότι \” Φτάνει πια με τα χαράτσια, τα μνημόνια και τις τρόικες, με όλους αυτούς που καταργούν κατακτήσεις δεκαετιών στη χώρα μας, εργασιακά δικαιώματα, που φορολογούν μονίμως τους φτωχούς, τους άνεργους και τους εργαζόμενους για να επιδοτούν και να διασώζουν τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο\”.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Το χρέος δεν είναι δικό μας!

Τις μέρες αυτές αποκαλύπτεται από στελέχη της ίδιας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το «μαγείρεμα» των στοιχείων (με πρόεδρο υπάλληλο του ΔΝΤ η ΕΛΛΣΤΑΤ υπολόγιζε, μόνο η Ελλάδα και η Νορβηγία, στα στοιχεία αυτά και τις ΔΕΚΟ!), για να εμφανίσουν τεχνηέντως το έλλειμμα της Ελλάδας ως το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να το χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία για να οδηγήσουν τη χώρα μας στο ΔΝΤ, το μνημόνιο και την τρόικα, για να καταργήσουν δικαιώματα των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, στην κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Το χρέος δεν είναι των εργαζομένων, είναι των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου που επιδοτούνται πλουσιοπάροχα ακόμη και τώρα, εν μέσω κρίσης, από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Καιρός είναι λοιπόν αυτοί να πληρώσουν, αυτά που χρωστάνε στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αυτής της χώρας.

Το δικό μας χρέος είναι απέναντι στη νέα γενιά, τους ταπεινούς και τους καταφρονεμένους, τους άνεργους, τους φτωχούς και τους εργαζόμενους: Έχουμε χρέος να τους δώσουμε δουλειά, δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, δικαιώματα και κατακτήσεις.

· Λέμε όχι στα χαράτσια: Γιατί γι’ άλλη μια φορά είναι οι φτωχοί κι οι εργαζόμενοι που καλούνται να πληρώσουν, την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο κι οι τράπεζες φοροδιαφεύγουν ή απαλλάσσονται από το φόρο. Τα χαράτσια (έκτακτες εισφορές για το εισόδημα, φόρος επιτηδεύματος και έκτακτες εισφορές στα ακίνητα) δίνουν τη χαριστική βολή στους άνεργους, στους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες, επιτείνουν την ύφεση, οδηγούν στα χιλιάδες μικρά μαγαζιά, στην ανεργία του 20%, στη χρεοκοπία των φτωχών και των εργαζομένων για να βρουν οι μεγάλες (ξένες και ντόπιες επιχειρήσεις) εξαθλιωμένους εργαζόμενους με μισθούς και δικαιώματα Κίνας. Είναι η ώρα για ανυπακοή, για άρνηση πληρωμής αντισυνταγματικών χαρατσιών. Πρέπει οι εργατικές ομοσπονδίες να καλύψουν την άρνηση πληρωμής τους.

· Λέμε όχι στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις: «Περισσεύουν» το ΕΘΙΑΓΕ, τα Κέντρα Απεξάρτησης, το ΚΕΔΔΥ, τα σχολεία της υπαίθρου και τα ολοήμερα, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης; Η «εργασιακή εφεδρεία» είναι μεταμφιεσμένη απόλυση. Οι 100.000 απολύσεις από το Δημόσιο που ετοιμάζουν δε σημαίνουν απλά 100.000 οικογένειες στο δρόμο. Σημαίνουν ακόμη απώλεια 2 δισεκατομμυρίων για το Δημόσιο από τους φόρους που δεν θα έχουν να πληρώσουν, μισό δισεκατομμύριο απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία που ήδη αδυνατούν να πληρώσουν συντάξεις. Τα δε υπόλοιπα 2,5 δισεκατομμύρια που θα ήταν, υποτίθεται, το κέρδος (η «εξοικονόμηση») του κράτους, θα είναι επιπλέον απώλεια για το κράτος από την κατανάλωση που δεν θα κάνουν (απώλεια εσόδων από ΦΠΑ), αλλά και απώλεια από την ίδια την αγορά, χρήματα που θα στερηθούν χιλιάδες μικρά μαγαζιά που θα αναγκαστούν να κλείσουν αφήνοντας άνεργους και εξαθλιωμένους τους υπαλλήλους τους και τους μικροεπαγγελματίες που τα έχουν. Οι απολύσεις είναι συνταγή εξαθλίωσης.

· Λέμε όχι στην κατάργηση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση είναι κατακτήσεις των αγώνων των εργαζομένων στον προηγούμενο αιώνα. Αρνούμαστε να επιτρέψουμε να γυρίσει η Ελλάδα στον 19ο αιώνα, με τα παιδιά στους δρόμους και στα ορυχεία, με τους εργαζόμενους να πεθαίνουν αβοήθητοι από επαγγελματικές ασθένειες, με τους συνταξιούχους να πεθαίνουν από την πείνα. Θ’ αφήσουμε επιπλέον, το νερό και την ενέργεια στα χέρια ιδιωτών – αρπακτικών;

Καλούμε:

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία της Αγοράς των Χανίων στις 10.30 το πρωί

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook