Κλειστά θα μείνουν τα εμπορικά καταστήματα στις 19 Οκτωβρίου 2011 σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, δηλώνοντας την αντίθεσή τους με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Η απόφαση ελήφθη στο ανοικτό διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ τη Δευτέρα με συμμετοχή όλων των προέδρων των Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων της χώρας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου υπήρξε συναντίληψη στο ότι η συγκεκριμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία απαιτεί την άμεση λήψη δράσης από τους φορείς εκπροσώπησης της αγοράς, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω συνέπειες για τα εισοδήματα επιχειρηματιών και καταναλωτών.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση.

Η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν στις 5 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 19 Οκτωβρίου.

«Είναι απαραίτητο η ελληνική μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ενωμένη να μεταφέρει το μήνυμα για την αλλαγή πολιτικής, η οποία είναι και η μόνη προϋπόθεση για την υπέρβαση της ύφεσης» σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ και γνωστοποιείται ότι οι κινητοποιήσεις και οι άλλες ενέργειες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook