«Έχουμε όπλα να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Έχουμε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν είμαστε Ινδία, ούτε θα γίνουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη «βόμβα» της τρόικας για κατάργηση και της «τελευταίας κόκκινης γραμμής» για το ύψος των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.

Η τρόικα έθεσε αιφνιδιαστικά θέμα μείωσης των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ζητώντας από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη τη μεσολάβηση του υπουργείου προς τους κοινωνικούς εταίρους για να μειωθεί ο κατώτερος μισθός που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κάλεσαν, μάλιστα, την κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τη διαπραγμάτευση και οι κοινωνικοί εταίροι δεν πειστούν, να κινηθεί μονομερώς και να νομοθετήσει.

Τη δήλωση φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών που έχει ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ανά περιφέρεια. Οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν την Τρίτη με τους βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κινήματος.

Επικρίσεις βουλευτών

Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατύπωσαν νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές ανέφεραν στον κ. Παπανδρέου ότι με τη βίαιη προσαρμογή που εφαρμόζεται έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, ενώ ταυτόχρονα χρήζουν κοινωνικής προστασίας οι άνεργοι και οι ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, ανέφεραν ότι χρειάζεται «Καλλικράτης» στον «Καλλικράτη» προκειμένου να λειτουργήσουν οι περιφέρειες.

Άλλοι βουλευτές επισήμαναν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και ζήτησαν την απόδοση ευθυνών, ενώ ανέφεραν επιπλέον, ότι οι βουλευτές έχουν χάσει 45.000 ευρώ σε ένα χρόνο και όχι μόνο ουδείς αναφέρεται σε αυτό, αλλά, όπως είπαν, υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που «μας βρίζουν καθημερινά».

Οι ίδιοι βουλευτές έκαναν λόγο για πολύ χαμηλές επιδόσεις της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ προσπαθώντας να σκιαγραφήσουν την πορεία της κυβέρνησης, ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «παραλάβαμε ουσιαστικά την κυβέρνηση στην μέση της θητείας της ΝΔ και θα την παραδώσουμε στο τέλος της θητείας της ΝΔ».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook