Δύο από τους πλουσιότερους Ρώσους, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, είναι σε αντιπαράθεση στα βρετανικά δικαστήρια σχετικά με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Σύμφωνα με όσα είπε τη Δευτέρα ο Μπερζόφσκι στο δικαστήριο κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, ο Αμπράμοβιτς «τον πρόδωσε, τον εκβίασε και τον εκφόβισε» για να πουλήσει φτηνά μερίδιο της τάξης του 21,5% που είχε στην εταιρεία σε εταιρεία Sibneft.

Εξήγησε ακόμη ότι η απόφαση του να πουλήσει το μερίδιο στη Sibneft επηρεάστηκε από τους φόβους ότι, αν αρνούνταν ο ίδιος να το πουλήσει, ο Αμπραμόβιτς θα παρενέβαινε στον τότε πρόεδρο Πούτιν ο οποίος θα κατέσχε τις μετοχές.

Σημειώνεται ότι το 2005 ο Αμπραμόβιτς πούλησε στη Gazprom το μερίδιο του στη Sibneft αντί 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπερεζόφσκι καταλογίζει στον τέως συνεργάτη του (μαζί αγόρασαν την εταιρεία) αθέτηση συμβολαίου ενώ εκτιμά ότι υπέστη ζημιά πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και εργάστηκαν μαζί για την απόκτηση της Sibneft, ο Μπερεζόφσκι ήρθε σε σύγκρουση με το Κρεμλίνο και έφυγε στο εξωτερικό. Έκτοτε οι σχέσεις των δύο ανδρών επιδεινώθηκαν. Στο δικαστήριο παρέστησαν και οι δύο αλλά σε διαφορετικά σημεία της αίθουσας.

Από την πλευρά του ο Αμπραμόβιτς αρνείται ότι ο Μπερεζόφσκι ενδιαφερόταν για την Sibneft και σε γραπτό υπόμνημα άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπερεζόφσκι έχει πολιτικά κίνητρα

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πάνω από δύο μήνες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook