Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η εισροή παράνομων μεταναστών και προσφύγων, από τις χώρες της Βορείου Αφρικής προς την Ευρώπη, προβλέπει αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην έκθεσή της, που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κοινοβουλευτική υποεπιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτηρίζει απάνθρωπες τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Λαμπετούσα και υπογραμμίζει ότι οι παράνομοι μετανάστες (κυρίως Τυνήσιοι) που κρατούνται σ\’ αυτά τα κέντρα, είναι φυλακισμένοι, χωρίς να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στην δικαιοσύνη.

Με την έκθεση καταδικάζονται τα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν πρόσφατα στο ιταλικό νησί και γίνεται έκκληση στις ιταλικές αρχές, να καταβάλλουν τις δέουσες προσπάθειες ώστε η Λαμπετούσα να γίνει πάλι ένα ασφαλές λιμάνι για τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες από την Βόρεια Αφρική.

Οι ιταλικές αρχές, καταλήγει σ\’ αυτό το σημείο η έκθεση, θα πρέπει, το συντομότερο δυνατόν, να εξασφαλίσουν την ταχεία μεταφορά των παράνομων μεταναστών που φθάνουν στην Λαμπετούσα, σε άλλα κέντρα υποδοχής στην Ιταλία και να διατηρούν χωριστά από τους ενήλικες τα ασυνόδευτα παιδιά.

Η Επιτροπή, τέλος, προειδοποιεί τα ευρωπαϊκά κράτη ότι θα πρέπει να προετοιμασθούν για μία ακόμη μεγαλύτερη εισροή παράνομων μεταναστών απ\’ αυτές τις χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook