Λίγες εβδομάδες μετά τις ταραχές στο Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις, ένας άλλος πόλεμος ξέσπασε στους δρόμους του Μπριστόλ – ο πόλεμος των…«γκραφιτάδων», που μαίνεται ήδη στους τοίχους της πόλης με «θύματα» μερικές από τις πιο διάσημες εικόνες του είδους! Τελευταία «απώλεια», ένα από τα γνωστότερα γκράφιτι στο κέντρο της πόλης, που περάστηκε ένα χέρι μαύρη μπογιά.

Πρωταγωνιστές της «μάχης» είναι δύο διάσημοι Βρετανοί καλλιτέχνες του γκράφιτι, ο πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο για τα συμβολικα «στένσιλ» του, Banksy, και ο συμπατριώτης του και εκ των ιδρυτών της σκηνής του γκραφίτι στο Λονδίνο, King Robbo: όλα άρχισαν πριν δύο χρόνια όταν ο ιδιόρρυθμος Banksy ζωγράφισε ένα έργο του στο Λονδίνο πάνω από ένα γκράφιτι που είχε φιλοτεχνήσει ο King Robbo πριν 25 ολόκληρα χρόνια, καλύπτοντας εσκεμμένα ένα μέρος του. Ο Robbo, από την μεριά του, διέκοψε την «αποστρατεία» του για να επιδιορθώσει το επίμαχο γκράφιτι, που βρίσκεται κάτω από την γέφυρα στο κανάλι Regent\’s του Λονδίνου.

\"Μονομαχία
Το διάσημο έργο του Banksy όπως ηταν πριν την επίθεση των …εχθρών

Όπως γράφει το Βήμα, η κίνηση αυτή του Banksy θεωρήθηκε ιεροσυλία από τους φανατικούς οπαδούς και μαθητές του King Robbo,οι οποίοι ορκίστηκαν εκδίκηση. Πράγματι, την τελευταία διετία τουλάχιστον τρία έργα του Banksy στο Μπριστόλ, την ιδιαίτερη πατρίδα του, υπέστησαν ζημιές από βάνδαλους, με αποκορύφωμα βέβαια την επίθεση στο διάσημο έργο με τον ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας και τον πιτσιρικά με την χαρτοσακούλα, το Σαββατοκύριακο. Η διαφορά είναι πως, αυτή την φορά, οι βάνδαλοι υπέγραψαν την πράξη του με ενα μεγαλοπρεπές tag που έγραφε «Team Robbo».

Οι αρχές δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν το έργο του Banksy που βρίσκονταν απέναντι από το νοσοκομείο Παίδων της πόλης θα αποκατασταθεί ή όχι: το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε αναρμόδιο, αφού το διάσημο γκράφιτι είναι ζωγραφισμένο πάνω από την βιτρίνα καταστήματος σε ιδιωτικό κτίριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook