Μία στις τέσσερις γυναίκες ρίχνει περισσότερο βάρος στη δίαιτα παρά στη σχέση της, ενώ μία στις δύο σκέφτεται το φαγητό περισσότερο απ’ ό,τι το σεξ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως μία στις δέκα γυναίκες αισθάνονται περισσότερες ενοχές αν χαλάσουν τη δίαιτά τους, παρά αν απατήσουν τον σύντροφό τους!

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.290 εθελόντριες από τη Βρετανία, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τις δίαιτες και για το πώς επηρεάζουν τις σχέσεις τους.

Το 25% παραδέχθηκαν πως η προσπάθειά τους να χάσουν τα περιττά τους κιλά είναι πιο σημαντική απ’ ό,τι η σχέση τους, και επιπλέον είπαν πως περισσότερο βάρος δίνουν στο να πετύχουν τον στόχο τους όταν κάνουν δίαιτα παρά στη σχέση με τον σύντροφό τους.

Περισσότερες από μία στις τρεις (το 37,5%) είπαν πως σκέφτονται το φαγητό και τη δίαιτα περισσότερο απ’ ό,τι τον σύντροφό τους, ενώ περισσότερες από τις μισές (το 54%) ομολόγησαν πως σκέφτονται το φαγητό περισσότερο απ’ ό,τι το σεξ!

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό της εταιρείας αδυνατίσματος Άτκινς, έδειξε ακόμη πως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες αρχίζουν μια δίαιτα είναι επειδή θέλουν να έχουν τέλειο σώμα για να βγουν το καλοκαίρι στις παραλίες.

Μία στις επτά, πάντως, είπαν πως το κίνητρό τους είναι τα άσχημα σχόλια που ακούν για το βάρος τους.

Υπολογίζεται πως τα τρία τέταρτα των γυναικών κάνουν δίαιτα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Πηγή: ygeia.tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook