Tην ίδια ώρα που στο όνομα των οικονομικών περικοπών στον δημόσιο τομέα προγραμματίζονται περικοπές και απολύσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, το ίδιο το κράτος δίνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια σε κτίρια στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την στέγαση των οποίων δίνονται ετησίως σχεδόν 300.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Flashnews.gr και σύμφωνα με τις εντολές προς την Α’Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για πληρωμή των σχετικών ενοικίων, προκύπτουν τα εξής :

Ηράκλειο

Ενοίκιο κτιρίου επι της οδού Αλμυρού 14 Ηρακλείου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Οικονομικού, Διοίκησης, Εθνικών κληροδοτημάτων, 7.792 ευρώ μηνιαίως (Δείτε εδώ)
Ενοίκιο κτιρίου επι της λεωφόρου Ικάρου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος, Υδάτων, Σχεδιασμού, 3.735 ευρώ μηνιαίως (Δείτε εδώ)

Λασίθι

Ενοίκιο για τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών και άλλων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης 2.549 ευρώ μηνιαίως. (Δείτε εδώ)

Ρέθυμνο

Ενοίκιο κτιρίου επι της οδού Χορτάτζη 20 όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης 3.054 μηνιαίως.
Ενοίκιο κτιρίου επι της οδού Απολλωνιάτου 6 όπου επίσης στεγάζονται αντίστοιχες υπηρεσίες 1.782 μηνιαίως.

Χανιά

Το ενοίκιο των γραφείων επι της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 100 ανέρχεται σε 1.226 ευρώ μηνιαίως.
Το ενοίκιο των γραφείων επι της οδού Ξανθουδίδου 28 ανέρχεται σε 1.446 μηνιαίως.

(Δείτε εδώ τον πίνακα με τα ενοίκια Ρεθύμνου-Χανίων)

Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης

Επίσης για τα μισθώματα των γραφείων όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο καταβάλλονται 3.075 ευρώ μηνιαίως. (Δείτε εδώ)

Το σύνολο μόνο αυτών των ενοικίων ανέρχεται σε 24.659 ευρώ τον μήνα ή 295.908 ευρώ τον χρόνο, ποσό το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο, εάν συνυπολογιστούν και τα ενοίκια και των άλλων υπηρεσιών.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι το δημόσιο και συγκεκριμένα η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει ακίνητα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα ή «προς πώληση», τότε τα ερωτηματικά για το πώς επιδιώκεται η μείωση των δαπανών του δημόσιου τομέα είναι αμείλικτα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook