Για τους στόχους του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, τη νίκη επί του Εργοτέλη , αλλά και την Εθνική ομάδα και το κρίσιμο ματς με την Κροατία μίλησε στο «NovaΣΠΟΡFm 94,6» ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Χελάκη:

Για το γεγονός ότι παρέταξε τον ΟΦΗ με επιθετικούς προσανατολισμούς στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη:

«Υπάρχουν ομάδες που είναι ένα σκαλί πάνω και άλλες που είναι ένα σκαλί κάτω. Ομάδες που είναι για τον τίτλο, άλλες που παλεύουν για πεντάδα κι έξοδο στο Europa League και εκείνeς που θέλουν την παραμονή. Ανάλογα με τον αντίπαλο, ετοιμαζόμαστε. Διαφορετικό είναι να παίζεις με την Ξάνθη ή τον Εργοτέλη. Ο σκοπός είναι πάντα να νικάμε. Κάποιες φορές σου βγαίνουν τα πλάνα, άλλες όχι. Δεν συμφωνώ με αυτό που λένε πως ο ΟΦΗ το ήθελε περισσότερο. Τι, ο Εργοτέλης δεν το ήθελε ή ο ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό»;

Για το ότι χρησιμοποίησε παίκτες που δεν έκαναν προετοιμασία με την ομάδα:

«Τα προβλήματα ήταν γνωστά. Ήρθαν παίκτες όπως ο Σίσιτς ή ο Σουμπίνιο ήρθαν μετά το τέλος της προετοιμασίας. Στον ΟΦΗ δεν υπάρχει πίστωση χρόνου, οπότε κι αυτοί μπήκαν κατευθείαν στα βαθιά νερά. Όταν σε ένα παίκτη δίνεται η ευκαιρία να παίξει, τα δίνει όλα. Το Σάββατο δείξαμε φοβερή διάθεση και ο Εργοτέλης δεν έπαιξε. Για να συμβεί αυτό κάτι κάναμε εμείς. Κλείσαμε Ρομάνο και Κουτσιανκιούλη και αναγκάσαμε τον Εργοτέλη να πάει σε ψηλές σέντρες, αλλά με τα παιδιά που έχουμε στο κέντρο της άμυνας, καθαρίσαμε εύκολα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Το Γεντί Κουλε είναι πραγματική έδρα και θα μας βοηθήσει πολύ βαθμολογικά. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Τώρα παίζουμε με ΠΑΟΚ στην Τούμπα κι ακολουθεί η ΑΕΚ. Τον ΠΑΟΚ τον έχω νικήσει με ΠΑΣ και Καλλιθέα, αλλά για να διατηρηθούν οι παραδόσεις πρέπει να παίξεις».

Για τους στόχους του ΟΦΗ τη φετινή σεζόν:

«Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν υπάρχει ταβάνι και θα πρέπει το γρηγορότερο δυνατό να πετυχαίνουμε έναν-έναν τους στόχους μας. Από την πείρα μου ξέρω πως αν βάζεις πολλούς στόχους, κάπου τους χάνεις. Τρία παιχνίδια έχουμε δώσει, δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Πάμε βήμα-βήμα».

Για τον αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Κροατία:

«Είναι δύσκολο το ματς ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε πλεονέκτημα γιατί παίζουμε εντός, αλλά ο κόσμος για να ξεσηκωθεί θα πρέπει να τον βοηθήσει η ομάδα. Έχουμε τον πρώτο λόγο, χωρίς να παραγνωρίζουμε την αξία της Κροατίας. Θεωρητικά μπορούμε και το έχουμε αποδείξει σε τέτοια παιχνίδια».

Για τους επιθετικούς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

«Γκέκας και Χαριστέας είναι καλοί επιθετικοί. Δικαιούται και μια θέση ο Μήτρογλου, ο οποίος δείχνει στον Ατρόμητο να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα».

Τέλος, ο Νίκος Αναστόπουλος αναφέρθηκε και στο γκολ που είχε σημειώσει ο ίδιος κόντρα στην Ουγγαρία το 1986:

«Ξεκίνησα από αριστερά από μια κάθετη του Κωφίδη. Με την Εθνική ήταν το καλύτερό μου γκολ. Ήταν θεαματικό και είχε και ευτυχή κατάληξη και αυτό έχει σημασία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook