Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δόλλη πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, την Τρίτη 04-10-2011.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα του σημαντικού ρόλου που μπορεί να αναλάβει η Κρήτη στην ανασυγκρότηση της Λιβύης.

Ο κ. Δόλλης τόνισε ότι λόγω της γεωστρατηγικής θέσης που κατέχει η Κρήτη, το νησί θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως διακομιστικός σταθμός ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τη Λιβύη.

Κατά την συνάντηση των δύο πολιτικών επισημάνθηκε, ο σημαντικός ρόλος που έπαιξε η Κρήτη στην εκκένωση της βορειοαφρικανικής χώρας, προσφέροντας υποδομές για την πραγματοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μεταφοράς πληθυσμού στη σύγχρονη ιστορία.

Ο κ. Δόλλης και ο κ. Παρασύρης τόνισαν ότι στον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης για την ανασυγκρότηση της Λιβύης, τόσο στο πεδίο της ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και στο πεδίο της οικονομικής ανάπτυξης, έχει αναφερθεί με συνεχείς παρεμβάσεις του και ο πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook