Προσπάθεια για να εξευρεθεί λύση για την συνολική αποζημίωση των αγροτών της Ιεράπετρας από τις συνέπειες του e-coli, θα καταβάλλει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος σήμερα είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου εκτός εποχής κηπευτικών Πέτρο Μαχαιρά και Μιχάλη Ρεμεδιάκη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καστρινάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανόλης Κλώντζας, η Πρόεδρος της Αγροτικής Επιτροπής του Δήμου Δέσποινα Γενειατάκη, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας Γιώργος Πανακομιχελάκης και ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μανόλης Μαυρής.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως είναι σωστή η αντίληψη για την κατανομή της αποζημίωσης σε όλους τους καλλιεργητές αλλά ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα δεν είναι θέμα που σχετίζεται με προσωπικές ή πολιτικές παρεμβάσεις, λόγω των προδιαγραφών που υπάρχουν.

«Είναι κατανοητό πως δεν μπορούμε να μοιράσουμε χρήματα ανεξέλεγκτα. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι τα στοιχεία και τα παραστατικά που θα δίνουν μια εικόνα η οποία μπορεί να αποδείξει στον έλεγχο ότι μπορούν να είναι όλοι δικαιούχοι και να διατεθούν τα χρήματα», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης, ζητώντας προτάσεις τόσο από τους αγρότες, όσο και από την υπηρεσία, για να μπορεί να στηριχθεί μια παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό.

«Δεσμεύτηκα για μια παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό αλλά θα πρέπει να αναζητηθεί η φόρμουλα που ισχύει συνολικά στην Κρήτη. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό τρόπο την κάθε περιοχή γιατί δεν θα εγκριθεί ένα τέτοιο σκεπτικό. Κι ελπίζουμε πως θα βρεθεί λύση για να μην επιστραφούν χρήματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Σήμερα, από τα 2,7 εκ. ευρώ που έχουν διατεθεί ως αποζημιώσεις εξαιτίας του e-coli για τους αγρότες της περιοχής της Ιεράπετρας, απορροφούνται τα 1,9 εκ. ευρώ από 650 περίπου αγρότες και το πρόβλημα που έθεσαν οι εκπρόσωποι τους ήταν πως θα πρέπει να δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που δοκιμάζεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook