Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε την Τρίτη το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με δική της πρωτοβουλία, μία ημέρα μετά την συνεδρίαση του Eurogroup και λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, η κυρία Μέρκελ δεν ανακοίνωσε κάτι καινούργιο και η συνομιλία των δύο ηγετών περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, καθώς και την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Συζητήθηκαν επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Γιουρογκρούπ, καθώς και η πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλησε να έχει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει των επαφών που η ίδια πραγματοποιεί με διάφορους ηγέτες, καθώς και της συνάντησης που θα έχει το Σαββατοκύριακο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook