Η ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, της G20, συζητούν την κρίση χρέους της Ελλάδας αλλά δεν προετοιμάζουν μέτρα έκτακτης ανάγκης για να προστατευτούν από πιθανή χρεοκοπία της χώρας, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζιμ Φλάερτι.

O υπουργός επανέλαβε την έκκλησή του προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του να αναλάβουν αποφασιστική δράση για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Ωστόσο, υποβάθμισε προηγούμενες δηλώσεις Νοτιοκορεάτη αξιωματούχου, ότι οι G20 διεξάγουν συζητήσεις για την παροχή ρευστότητας στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Όχι, δεν προετοιμάζουμε έκτακτα μέτρα», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε ότι «είχαμε συνεχείς συζητήσεις για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της. Οι υπουργοί της ευρωζώνης έχουν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις».

Aνώτατος Γερμανός αξιωματούχος επανέλαβε την Τρίτη άρνηση του Βερολίνου να χρησιμοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως μέσο για τη μόχλευση του προσωρινού ταμείου διάσωσης, του EFSF, εντείνοντας τις αμφιβολίες ότι το EFSF μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κρίσης.

in.gr