Οι περιβαλλοντικά ευσυνείδητοι καταναλωτές μπορεί να βγάζουν τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα με θρησκευτική ευλάβεια, να φροντίζουν για τη μόνωση στα σπίτια τους και να σβήνουν τα φώτα στα άδεια δωμάτια, ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, η εμμονή μας με τα gadgets κάνει τους λογαριασμούς ρεύματος και τις εκπομπές ρύπων να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα του οργανισμού «Energy Saving Trust», αν δεν ελέγξουμε τη μανία μας για τα gadgets  και τις νέες συσκευές όπως τα smartphones, τα tablet PC και τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες δεν θα καταφέρουμε να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων στα νοικοκυριά.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια άλλαξαν πολλά, ενώ σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αποδοτικότητα των συσκευών», τόνισε σε δηλώσεις της η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Paula Owen, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το θέμα των gadgets και των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας».

Όπως σημειώνει το econews.gr, πριν την έρευνα για τα gadgets με τίτλο «Ο Ελέφαντας στο Καθιστικό», ο οργανισμός «Energy Saving Trust» είχε διεξάγει άλλη μια έρευνα για τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές με τίτλο «Η Αύξηση των Μηχανών», σύμφωνα με την οποία οι συσκευές των νοικοκυριών έχουν τριπλασιαστεί σήμερα συγκριτικά με τα επίπεδα του 1970.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook