Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές διαδήλωσαν για άλλη μια φορά χθες στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην παιδεία και προασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο. Φορώντας τα πράσινα μπλουζάκια που έχουν γίνει το σύμβολο του αγώνα τους, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας ζητώντας από την κυβέρνηση \”να επενδύσει στην εκπαίδευση, να επενδύσει στο μέλλον\”.

\”Φτάνουν οι προσβολές, οι επιθέσεις, οι περικοπές και τα ψέματα για το δημόσιο σχολείο\” έγραφαν τα πανώ που κρατούσε το πλήθος. \”Τη στιγμή που η Ισπανία χρειάζεται να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, μου φαίνεται λάθος να μειώνουμε τις δαπάνες της παιδείας.

Η κυβέρνηση προωθεί την ιδέα να εργαζόμαστε δύο ώρες επιπλέον όμως το πρόβλημα είναι ότι θα υπάρχουν λιγότεροι καθηγητές, μιλάμε για τουλάχιστον 3.000 λιγότεροι καθηγητές\”, δήλωσε μια καθηγήτρια ισπανικής φιλολογίας.

\"http://www.demotiximages.com/sites/default/files/imagecache/large_610x456_scaled/photos/852615.jpg\"

\”Ανησυχώ για όσα συμβαίνουν στην Ισπανία.Έχω δύο παιδιά και δεν θέλω να παρέχουν καλή παιδεία μόνο τα ιδιωτικά σχολεία\”, εξήγησε ένας άλλος διαδηλωτής.

Πιεζόμενες από την κεντρική, σοσιαλιστική κυβέρνηση, οι αρχές της Μαδρίτης ζήτησαν από τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αυξήσουν από 18 σε 20 τις ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως, σε σύνολο 37,5 ωρών εργασίας.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τα συνδικάτα θα οδηγήσει σε μείωση των προσλήψεων αλλά και σε χειροτέρευση του επιπέδου εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook