Λίγες ώρες μετά την δήλωση του αθλητικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του ΟΦΗ για το ματς με την Ηλιούπολη γιατί δεν του είχε κοινοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής η Σούπερ Λίγκα έδωσε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης στο οποίο καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια για πιο λόγο ο ΟΦΗ και ο Νίκος Μαχλάς δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση .

Οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει ο Γιώργος Τσακογιάννης στις συνομιλίες του με τον Ηρακλή Νύχταρη, καθώς και το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν αποδείχτηκε πως έχει την οποιαδήποτε σχέση με την Ηρακλειώτικη ΠΑΕ, ήταν οι δύο λόγοι για τους οποίους η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αθώωσε τον ΟΦΗ και το Νίκο Μαχλά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανακοίνωσε η πειθαρχική επιτροπή του συνεταιρισμού, «αποδείχθηκαν τα εξής περιστατικά:

Ο ΝΥΧΤΑΡΗΣ στις 13-4-2011, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, μέτοχο και αποκλειστικό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηλιούπολη και ενόψει του επικείμενου αγώνα Ηλιούπολη-ΟΦΗ της 17-04-2011 του είπε ότι σε περίπτωση που δεν πάρει αδειοδότηση ο ΟΦΗ θα δώσει το παιχνίδι ο ΝΥΧΤΑΡΗΣ στην ομάδα της Ηλιούπολης. Στη συνομιλία αυτή ο ΝΥΧΤΑΡΗΣ είπε στον ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ότι επρόκειτο να έρθουν στην Αθήνα φίλαθλοι του ΟΦΗ και ο τελευταίος του απάντησε ότι δεν θα τους επέτρεπε να μπουν στο γήπεδο γιατί ήθελε η ομάδα του να νικήσει οπωσδήποτε τον αγώνα.

Το ίδιο θέμα συζήτησαν οι δύο αυτοί άνδρες και σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία τους, η οποία έλαβε χώρα την επόμενη ημέρα, στις 14-4-2011 και κανόνισαν να συναντηθούν για να μη μιλάνε από το τηλέφωνο. Το ραντεβού τους κανονίστηκε να γίνει σε κατάστημα του Νικόλαου Ζαμάνη. Μετά το ραντεβού οι ΝΥΧΤΑΡΗΣ και ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ έκαναν νέα τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ο πρώτος είπε στον δεύτερο ότι τις 50.000 θα του τις έδινε την επόμενη ημέρα και τα υπόλοιπα χρήματα αργότερα. Σε επόμενη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στις 15-4-2011 ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ είπε στον ΝΥΧΤΑΡΗ ότι ήθελε να του καταβληθούν τα χρήματα πριν από τον αγώνα. Τα ίδια αναφέρει ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ και σε άλλον συνομιλητή του που ονομάζεται ΑΔΑΜΑΚΗΣ.

Την ημέρα του αγώνα (17-4-2011) ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ επικοινώνησε με άγνωστα άτομα ονόματι ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΟΣ και αναφέρουν την παράδοση χρημάτων τα οποία αποκαλούν συνθηματικά «ψάρια». Είχε προηγηθεί στις 15-4-2011 τηλεφωνική επικοινωνία του ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ με τον προπονητή της ομάδας του ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, τον οποίο προέτρεψε να βρέξουν εσκεμμένα το γήπεδο προ του αγώνα, επειδή ο ΟΦΗ ήταν γρήγορη ομάδα ενώ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ έχει πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι. Αργότερα επικοινώνησε με τον προπονητή ΠΑΝΤΕΛΗ, ο οποίος του είπε ότι θα μιλούσε με τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Κιάσσο, προκειμένου να του πει πώς ακριβώς θα έπαιζε ο ΟΦΗ».

Στη συνέχεια του σκεπτικού αναφέρονται οι επιφυλάξεις της επιτροπής που οδήγησαν στην αθώωση του ΟΦΗ:

«Δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι τα παραπάνω περιστατικά ενέχουν μία κεφαλαιώδη αντίφαση, αφού δεν είναι λογικό ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ να «πούλησε» το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα στον ΟΦΗ και την ίδια στιγμή να αναζητούσε αθέμιτους τρόπους προκειμένου να έχει νικηφόρο για την ομάδα του έκβαση (απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων του αντιπάλου στο γήπεδο, βρέξιμο του αγωνιστικού χώρου, συλλογή πληροφοριών για τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο αντίπαλος).

Εξίσου αντιφατικό είναι και το αναφερόμενο από το ΝΥΧΤΑΡΗ περί «δοσίματος» του παιχνιδιού από τον ΟΦΗ σε περίπτωση που δεν θα του χορηγείτο «αδειοδότηση», ενώ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι το θέμα της αδειοδότησης ή μη τόσο του ΟΦΗ, όσο και των άλλων ΠΑΕ της ίδιας κατηγορίας ήταν πολύ πρώιμο την εποχή εκείνη (13-17/4-2011), αφού επρόκειτο να εξετασθεί και πράγματι εξετάσθηκε σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο (Μαϊος 2011).

Περαιτέρω ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ σε τηλεφωνική του συνομιλία με κάποιον ονόματι «Βασίλη», η οποία έλαβε χώρα την αμέσως επόμενη του αγώνα ημέρα (18-4-2011) δηλώνει στον συνομιλητή του επί λέξει: «Πώς να είμαι Βασίλη καθόλου καλά δεν είμαι», και στη συνέχεια: «Έπρεπε να κάνω νίκη να τελειώσουμε σήμερα, τώρα είμαι με το άγχος».

Αναφορικά με την εμπλοκή του Ηρακλή Νύχταρη, η πειθαρχική στο σκεπτικό της, σημειώνει:

«Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε κάποια σχέση, μετοχική ή ιδιοκτησιακή, έστω και αφανής, του ΝΥΧΤΑΡΗ με την ΠΑΕ ΟΦΗ. Πολύ δε περισσότερο δεν προέκυψε ότι έχει κάποια εμφανή μετοχική, διοικητική ή εξωδιοικητική σχέση με την ΠΑΕ ή ότι ενεργούσε με οποιαδήποτε ιδιότητα για λογαριασμό της. Περαιτέρω, δεν αποδείχθηκε ότι και τα άλλα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο και υπήρξαν συνομιλητές του ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, δηλαδή ο Αδαμάκης, ο «Γιάννης» και ο «Μάριος», έχουν την οποιανδήποτε θεσμική ή μη σχέση με την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Τέλος για τους ίδιους λόγους δεν προέκυψε η παραμικρή έστω πειθαρχικώς αξιόλογη ανάμειξη του δεύτερου εγκαλουμένου Ν. ΜΑΧΛΑ σε οποιαδήποτε προσπάθεια δωροδοκίας της ΠΑΕ Ηλιούπολη και συγκεκριμένα του Τσακογιάννη ενόψει του αγώνα ο οποίος τελικώς έληξε υπέρ της ομάδος του ΟΦΗ με τέρματα 1-2. Επίσης ουδόλως απεδείχθη συμμετοχή κάποιου εκ των εγκαλουμένων σε παράνομο στοιχηματισμό».

Με βάση τα παραπάνω, ο ΟΦΗ και ο Νίκος Μαχλάς απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, ενώ ο Η. Νύχταρης κρίθηκε ατιμώρητος λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook