Μια 29χρονη μητέρα πήγε να βάψει τα μαλλιά της και κόντεψε να χάσει τη ζωή της από αλλεργικό σοκ.

Η Mariade Kelly κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας λίγες ώρες αφότου χρησιμοποίησε μια βαφή μαλλιών γνωστής μάρκας στο σπίτι.

Η 29χρονη λίγη ώρα αφού τοποθέτησε το προϊόν στα μαλλιά της άρχισε να νιώθει έντονη φαγούρα στο δέρμα, από το οποίο έβγαινε και πύον.

Τα συμπτώμα\"\"τα όμως χειροτέρευαν και κινδύνευε να χάσει και τη ζωή της.

Από το αλλεργικό σοκ που υπέστη έκλεισε ο λαιμός της, ανέπνεε με δυσκολία και οι σφυγμοί της ξεπερνούσαν τους 180 το λεπτό.

«Τα μαλλιά μου άρχισαν να γκριζάρουν από τα 20 και επειδή είχα χρησιμοποιήσει κι άλλες βαφές στο παρελθόν δεν πίστευα ότι θα είχα πρόβλημα. Έβαλα το προϊόν στα μαλλιά μου λίγο πριν πέσω για ύπνο και άρχισα να νιώθω λίγο περίεργα. Η φαγούρα όμως άρχισε να γίνεται πιο έντονη και έφτασα στο σημείο να βγαίνει πύον από το κρανίο μου ενώ η μυρωδιά καμένης σάρκας ήταν πολύ έντονη.

Κατάλαβα ότι ήταν από τη βαφή και έτσι πήρα αντιισταμινικά έβαλα μια αλοιφή στο σημείο που είχε πληγές και έπεσα για ύπνο» είπε η ίδια.

Μόνο που το επόμενο πρωί η κατάσταση της δεν είχε βελτιωθεί… το αντίθετο μάλιστα!

Το αλλεργικό σοκ που υπέστη προκλήθηκε από την ουσία para-phenylenediamine (PPD) που χρησιμοποιείται στις βαφές μαλλιών.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook