Οι παραδόσεις και τα έθιμα των διαφόρων λαών της υφηλίου οδηγούν στη διοργάνωση των πιο περίεργων φεστιβάλ: μονομαχίες με ντομάτες και πορτοκάλια, βουτιές σε λάσπη και περίεργα σύμβολα είναι μερικές μονάχα εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των πιο περίεργων διοργανώσεων.

Η λίστα που ακολουθεί, περιλαμβάνει μερικές από τα πιο περίεργα και ιδιαίτερα φεστιβάλ του κόσμου:

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα για τα μούσια και τη γενειάδα (World Beard and Moustache Championships) αποτελεί ένα μάλλον ιδιότυπο διαγωνισμό: διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και στόχος των ανδρών που συμμετέχουν είναι να αποδείξουν ότι διαθέτουν την πιο μακριά και φροντισμένη γενειάδα! Για να είναι πιο «δίκαιος» ο διαγωνισμός, υπάρχουν διάφορα διαγωνιστικά τμήματα ανάλογα με τον τύπο του μουστακιού!

\"\"

\"\"

Το φεστιβάλ Songkran διεξάγεται στην Ταυλάνδη από τις 13 μέχρι τις 15 Απριλίου για τον εορτασμό της νέας χρονιάς βάσει του τοπικού ημερολογίου. Η πιο διαδεδομένη συνήθεια της ημέρες εκείνες είναι να… «πολεμούν» χρησιμοποιώντας σαν πολεμοφόδιο το νερό! Νεροπίστολα αλλά και κουβάδες επιστρατεύονται για αυτή την ιδιότυπη «μάχη»

\"\"

\"\"

Το «Tomatina» φεστιβάλ, διοργανώνεται στην Ισπανική πόλη Buñol την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου. Όπως φανερώνει και το όνομα του βασικό «συστατικό» είναι η ντομάτα, τις οποίες οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ως όπλα, πετώντας τες ο ένας στον άλλο!

\"\"

\"\"

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ «Holi», που εορτάζεται η άφιξη της Άνοιξης από Ινδουιστές, οι συμμετέχοντες βάφονται, χρησιμοποιώντας τα χρώματα της Άνοιξης.

\"\"

\"\"

Η «μάχη των πορτοκαλιών» είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Βόρεια Ιταλία, στην πόλη της Ivrea. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, σύμφωνα με την παράδοση, οι συμμετέχοντες οργανώνονται σε ομάδες και επιτίθενται με… πορτοκάλια!

\"\"

\"\"

Το «Honen Matsuri» είναι ένα ιαπωνικό φεστιβάλ με θέμα τη γονιμότητα. Διοργανώνεται στις 15 Μαρτίου και ευμεγέθης, ξύλινοι φαλλοί κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους.

\"\"

Από την μακρινή Ιαπωνία μας έρχεται και το επόμενο περίεργο φεστιβάλ. Πρόκειται για το «Hadaka Matsuri». Οι συμμετέχοντες φορούν από ελάχιστα έως καθόλου ρούχα.

\"\"

Το «Cooper\’s Hill Cheese-Rolling and Wake» είναι μια διοργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Το πρώτο μέρος της ονομασίας της διοργάνωσης, προέρχεται από την περιοχή που γίνεται και είναι το Cooper\’s Hill, ενώ το δεύτερο από τον ίδιο το διαγωνισμό: αφήνουν να κυλήσει ένα κεφάλι τυρί από την κορυφή του λόφου και οι συμμετέχοντες ξεκινούν να τρέχουν από πίσω του κατεβαίνοντας την πλαγιά. Αυτός που θα φτάσει πρώτος στο τέλος του λόφου κερδίζει το τυρί!

\"\"

Η «ημέρα των νεκρών» όπως είναι το όνομα της περίεργης αυτής γιορτής, λαμβάνει χώρα στη Λατινική Αμερική. Τη μέρα αυτή, οι οικογένειες συγκεντρώνονται με σκοπό να προσευχηθούν και να θυμηθούν τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους που έχουν πεθάνει.

\"\"

Η διοργάνωση «Redneck Games» λαμβάνει χώρα σε μία πόλη της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, κάθε χρόνο. Περιλαμβάνει διάφορα παιχνίδια όπως το φτύσιμο κουκουτσιών και τις βουτιές σε λάκκους με λάσπη.

\"\"

(newsbeast.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook