Έπειτα από μια μακρά περίοδο φημών και σεναρίων, η Apple παρουσίασε τελικά την πολυαναμενόμενη νέα έκδοση του iPhone. Το iPhone 4S είναι γεγονός και όπως φαίνεται και, από τον τίτλο του, πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο iPhone 4.

Εξωτερικά, το νέο iPhone είναι ίδιο με το αμέσως προηγούμενο. Η οθόνη Retina εξακολουθεί να έχει διαγώνιο 3,5 ιντσών και ανάλυση 640×960. Η διαφορά βρίσκεται στο εσωτερικό, όπου κάνει ντεμπούτο ο επεξεργαστής A5 που είδαμε για πρώτη φορά στο iPad 2. Σύμφωνα με τον Phil Schiller, τον υπεύθυνο marketing της Apple που έκανε την παρουσίαση, το iPhone 4S θα έχει επτά φορές πιο γρήγορα γραφικά από τον προκάτοχό του.

\"http://e-pcmag.gr/files/imagecache/NewsFullNode/319712-iphone-4s.jpg\"Ιδιαίτερα αναβαθμισμένη είναι η κάμερα, η οποία ανεβαίει στα 8 megapixels και διαθέτει χαρακτηριστικά που την καθιστούν ισοδύναμη με μια καλή point and shoot. Μεταξύ άλλων, έχει διάφραγμα f/2.4 για καλύτερη απόδοση σε χαμηλούς φωτισμούς, προηγμένους αλγορίθμους για αναγνώριση προσώπων και δυνατότητα εγγραφής video 1080p.

Αλλαγές υπάρχει και στην κεραία, ή μάλλον στις κεραίες. Η Apple έχει συμπεριλάβει δύο κεραίες στο σασί του νέου iPhone, οι οποίες θα εναλλάσσονται στην αποστολή και λήψη σήματος, έτσι ώστε να βελτιώνεται η επικοινωνία.

Το νέο iPhone θα διατεθεί σε μαύρο και λευκό και θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων το πρωί της 14ης Οκτωβρίου.

(pcmag)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook