Στο ξεμάλλιασμα γνωστής δικηγόρου του Ηρακλείου κατέληξε η εκδίκαση υπόθεσης αποζημίωσης από θανατηφόρο τροχαίο. Το κλίμα έντασης είχε διαφανεί από νωρίς. Ο συνήγορος των εναγόντων, μεταξύ των αποκαλούμενων και ως μεγαλοδικηγόρων του Ηρακλείου, φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον δύο συναδέλφων του: μιας δικηγόρου που εκπροσωπούσε τον εναγόμενο και ενός δικηγόρου που εκπροσωπούσε την ασφαλιστική εταιρεία.

Μόλις άρχισε η διαδικασία, η δικηγόρος του εναγόμενου δήλωσε – κατά τη νομική πεπατημένη – «αρνούμαστε την αγωγή ως αόριστη, αβάσιμη» κ.λπ. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι αυτό ήταν αρκετό για το ξέσπασμα του συνηγόρου των εναγόντων. Στη \”Ν.Κ.\” ανέφεραν ότι τον άκουσαν να λέει πράγματα προσβλητικά για τη συνάδελφό του, που είχε μείνει αποσβολωμένη.

Μεταξύ άλλων εμφανίζεται να της είπε ότι δεν έχει μάθει τίποτα τόσα χρόνια που είναι στα δικαστήρια, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο νομικός που εκπροσωπούσε την ασφαλιστική εταιρεία, στον οποίο φέρεται να καταλόγισε «άσκηση κυριλέ δικηγορίας».

Η επίθεση

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ο δικαστής διέκοψε τη διαδικασία. Επανήλθε όταν θεωρήθηκε ότι είχαν ηρεμήσει τα πράγματα. Όμως, πάντα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία ακούγονταν απειλές και κατάρες προς τους εναγόμενους. Και ενώ το δικαστήριο τέλειωσε και οι εμπλεκόμενοι αποχωρούσαν εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης μετά από 3-4 μήνες, η μητέρα του θύματος του θανατηφόρου τροχαίου άρπαξε τη γνωστή δικηγόρο από τα μαλλιά, φώναζε και καταριόταν. Ακούστηκε να της λέει να «θάψει τα παιδιά» της και η γυναίκα αιφνιδιασμένη και σοκαρισμένη από την επίθεση που δέχτηκε λίγο έλειψε να πέσει κάτω.

Την έσωσαν οι φίλοι

Αυτό τελικά δεν έγινε γιατί στο μεταξύ μπήκαν στη μέση φίλοι και συνάδελφοί της και την \”έσωσαν\”. Ωστόσο, η έμπειρη δικηγόρος του Ηρακλείου φέρεται να δέχτηκε πολλές απειλές και φραστικές επιθέσεις και από άλλα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Το συμβάν ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης όλη μέρα χθες στα δικαστήρια Ηρακλείου. Δικηγόροι έκαναν λόγο για ευτέλεια, ενώ κάποιοι που είδαν από κοντά το τι συνέβη θεωρούσαν πιθανό να \”ντοπαρίστηκαν ψυχολογικά\” οι συγγενείς με τα όσα είχαν προηγηθεί…

Αυτά που έγιναν και μάλιστα παρουσία μαρτύρων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μηνύσεις, αγωγές, Πειθαρχικά Συμβούλια κ.λπ., ωστόσο κανείς δεν ήξερε για το αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν αποφασίσει να δώσουν ή να μη δώσουν συνέχεια στο θέμα.

 

Εφημερίδα Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook