Διήμερη επίσκεψη στη Αθήνα πραγματοποιεί από την Πέμπτη ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. Τον Γερμανό αξιωματούχο θα συνοδεύουν επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στόχος της επίσκεψης είναι να αποτυπωθούν συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενώ θα υπογραφεί και ελληνογερμανικό σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας.

Ο κ. Ρέσλερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, έχει ήδη ανακοίνωσει στον υπουργό Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη την πρόθεση της Γερμανίας να χρηματοδοτεί η ίδια επενδύσεις γερμανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα για το διάστημα που η χώρα μας δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές.

Οι βασικοί άξονες της ελληνογερμανικής συνεργασίας συνοψίζονται στα εξής σημεία:

1) Αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων χρηματοδότησης της ανάπτυξης, των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (KfW) και την αντίστοιχη Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα που θα συσταθεί το επομενο διάστημα.

2) Χαρτογράφηση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική οικονομία για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων σε μια σειρά από τομείς που συνδέονται άμεσα με το μέλλον της χώρας και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της οικονομίας.

3) Παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης στους τομείς των εξαγωγών, του ανταγωνισμού και της εξασφάλισης ρευστότητας.