Αποκαλύψεις ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την υπόθεση του εκ προμελέτης φόνου του διευθύνοντος συμβούλου του εκδοτικού συγκροτήματος «Δίας» Άντη Χατζηκωστή έκανε ο κατάδικος, Γιώργος Χριστοδούλου (Ζαβράντωνας), 33 χρόνων.

Για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 2010 και συγκλόνισε την Κύπρο, κατηγορούνται οι Ανδρέας Γρηγορίου, 33 χρόνων, Αναστάσιος Κρασοπούλης, 37 χρόνων, η αδελφή του Έλενα Σκορδέλλη, 42 χρόνων και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, 29 χρόνων.

Ο Ζαβράντωνας κατονόμασε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας τον Ανδρέα Γρηγορίου ως το πρόσωπο που τον παρότρυνε να δολοφονήσει τον Άντη Χατζηκωστή ύστερα από επιθυμία του Αναστάσιου Κρασοπούλη και της αδελφής του Ελενας Σκορδέλλη, μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Ζαβράντωνας, ο Γρηγορίου του είπε ότι «υπάρχει μια σοβαρή δουλειά, να σκοτώσουν ένα άτομο και να πάρουν από 50.000 ευρώ». Ο Γρηγορίου όμως αρνείτο να αποκαλύψει ποιο ήταν το υποψήφιο θύμα, αλλά στη συνέχεια του είπε πως πρόκειται για ηγετικό στέλεχος της τηλεόρασης «Σίγμα». Όταν ο μάρτυρας ρώτησε, γιατί να σκοτώσουν το στέλεχος, ο κατηγορούμενους του απάντησε: «Γιατί κατέστρεψαν τον κουμπάρο μου και την αδελφή του, που είναι τηλεπαρουσιάστρια».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος του είπε πως το ηγετικό στέλεχος ήταν ο Άντης Χατζηκωστής, αλλά ο μάρτυρας αρνήθηκε να λάβει μέρος στη δολοφονία.

Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε, γιατί σε κάποιο στάδιο ο μάρτυρας ένιωσε αδιαθεσία. Η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε αναβολή και το αίτημά της έγινε αποδεκτό από το Κακουργιοδικείο.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook