Στον έλεγχο των προμηθευτών της, κυρίως Κρητικών αντιπροσώπων μεγάλων εταιρειών, φαίνεται να περνάει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αριάδνη, μετά τη σημαντική απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Αν όλα πάνε καλά, πράγμα δύσκολο αν και όλοι το εύχονται, τότε θα ορθοποδήσει η αμιγώς κρητική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν και να σταθεί στην αγορά αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Αριάδνη, μερίδα προμηθευτών φαίνεται να κατέθεσε την πρόταση για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας σε ποσοστό 51% επί του συνόλου.

Πώς θα γίνει αυτή η συμμετοχή, με κατάθεση μετρητών ή έναντι οφειλών ή σε συνδυασμό και των δύο, είναι θέμα που θα κριθεί στην πορεία. Προς το παρόν ενημερώνονται οι τράπεζες για τη θετική, όπως χαρακτηρίστηκε, εξέλιξη, το σύνολο των προμηθευτών και βέβαια οι σημερινοί μέτοχοι. Ο έλεγχος της εταιρείας από τους προμηθευτές αλλάζει την εταιρική δομή της Αριάδνη, καθώς μέχρι τώρα την ήλεγχαν οι καταστηματάρχες.

Ως γνωστό, η εταιρεία Αριάδνη τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα με οφειλές σε προμηθευτές και τράπεζες. Το προσωπικό πληρώνεται κάθε μήνα. Όπως είναι γνωστό είχαν γίνει συζητήσεις με το ΙΝΚΑ Χανίων και με τον επιχειρηματία – αντιπρόσωπο εταιρειών Γ. Γρύλλο για έλεγχο της εταιρείας με σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, οι οποίες τελικά δεν απέδωσαν.

Στην τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων (Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου) πάρθηκε απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αριάδνη κατά 3 εκατ. ευρώ. Η απόφαση αυτή «έλυσε τα χέρια» της διοίκησης για περαιτέρω συζητήσεις και με άλλους επιχειρηματίες οι οποίοι θα έδειχναν ενδιαφέρον. Πιθανόν ένας επιχειρηματίας να μην μπορούσε ή να μην ήθελε να σηκώσει το βάρος του ρίσκου. Έτσι, συζητείται τώρα η λύση της «διάσπασης» του ρίσκου (της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο) από περισσότερους.

Στη ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο της Αριάδνη, αναφέρει ότι η πρόταση για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο κατατέθηκε από τους ίδιους τους προμηθευτές. Και αυτή ακριβώς η πρόταση, έγινε αποδεκτή.

Η λογική συνέχεια είναι να γίνουν συζητήσεις κατά τις επόμενες ημέρες, για τους τρόπους και τα ποσά με τα οποία θα συμμετέχουν. Και το πιο αισιόδοξο σενάριο θα ήταν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι έμπειροι στην αγορά προμηθευτές της Αριάδνη και να την οδηγήσουν στην κορυφή… πράγμα δύσκολο, αλλά ίσως όχι ακατόρθωτο. Το σίγουρο είναι ότι από το τις προοπτικές της Αριάδνη, κρίνονται σε μεγάλο βαθμό η βιωσιμότητα 300 καταστημάτων λιανικής πώλησης σε όλη την Κρήτη, το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων της και η αύξηση ή μείωση των πωλήσεων δεκάδων επιχειρήσεων της Κρήτης που της προμηθεύουν εμπορεύματα.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ.

Στην επίσημη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αναφέρονται τα εξής:

«Το Δ.Σ. της ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. έχοντας λάβει υπ’ όψιν του την εξαιρετική κρισιμότητα της εποχής, την κατάσταση της αγοράς, την διασπορά φημών σχετικά με την πορεία και το μέλλον της εταιρείας και θέλοντας να παράσχει υπεύθυνη και ασφαλή πληροφόρηση στους μετόχους, στους εργαζόμενους, στους συνεργάτες, στους παράγοντες της Κρητικής αγοράς και κυρίως στο καταναλωτικό κοινό, ενημερώνει ότι :

Κατατέθηκε στο Δ.Σ. της εταιρείας σήμερα 4/10/2011 εκ μέρους των προμηθευτών πρόταση για συμμετοχή των μελών του συνδέσμου στην αποφασισμένη από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και μάλιστα κατά ποσό που να ανταποκρίνεται σε ποσοστό 51% του κεφαλαίου, όπως θα διαμορφωθεί μετά την αύξηση.

Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει μία νέα εκκίνηση για την εταιρεία αλλά και γενικότερα για την αγορά της Κρήτης. Η συνένωση δυνάμεων, ιδεών και κεφαλαίων θα προσφέρει δυνατότητα ανταγωνισμού, θα απομακρύνει την πιθανότητα συρρίκνωσης της τοπικής αγοράς και θα εξυπηρετήσει την δημιουργία ενός πυλώνα στήριξης και ανάπτυξης των κοινών συμφερόντων παραγωγών, εμπόρων, προμηθευτών και καταναλωτών της Κρήτης.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία αυτή, η οποία αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση για το άμεσο αλλά και μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρείας και ήδη από σήμερα θα ξεκινήσει η αναλυτική ενημέρωση των μετόχων της εταιρείας για τις λεπτομέρειες των εξελίξεων».

(agronews.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook