Την ώρα που τα μέτρα της κυβέρνησης γονατίζουν τον ελληνικό λαό και η αγανάκτιση είναι διάχυτη πλέον σε όλα τα κοινωνικά στρώματα από την επιβολή έκτακτων εισφορών, αλλά και του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να χτίσει δεύτερο Κέντρο Υγείας στο Άγιο Όρος, με κόστος που υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Βόρεια Ελλάδα βέβαια οι φωνές που αντιδρούν στη νέα αυτή απόφαση της κυβέρνησης εν μέσω οικονομικής κρίσης πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, καθώς όπως συμφωνούν οι περισσότεροι δημότες \”πρόκειται για μία πολυδάπανη ανέγερση, ενώ τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αλλού\”.

Το Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής προχώρησε στην έγκριση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου σε έκτακτη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε προχτές Δευτέρα, ενώ υπολογίζεται ότι το κόστος δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 6 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό.

Την ένστασή του ως προ την απόφαση του πρωθυπουργού να ανταποκριθεί στο αίτημα των μοναχών του Αγίου Όρους για ανέγερση \”νέου, πολυτελούς κτιρίου και την προμήθεια ανάλογου εξοπλισμού\”, παρ’ ότι \”το Άγιον Όρος διαθέτει σήμερα Κέντρο Υγείας στελεχωμένο και κτιριακά ικανοποιητικό\”, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, εκτιμώντας ότι \”πρέπει πάρ\’ αυτα να σταματήσει αυτή η προκλητική διαδικασία\”.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, που \”εισηγείται ομόφωνα την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων\”:

* Το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους, είναι κατασκευασμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα, είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ιβήρων και δεν καλύπτει τις ανάγκες για την ανάπτυξη όλων των τμημάτων που προβλέπονται από τη συστατική πράξη και

* Το κτίριο είναι ιδιαίτερα δυσλειτουργικό, επειδή αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους και δεν επαρκεί για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Κέντρου Υγείας.

Πρόσφατα μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, είχε τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου, το οριστικό λουκέτο του πρώτου Κέντρου Υγείας, εξαιτίας της έλλειψης σε προμήθεια πετρελαίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook