Το σύστημα πραγματικής και ουσιαστικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε πρώτο χρόνο, ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Γιώργο Παπανδρέου στο διάστημα της ολιγόλεπτης επίσκεψης του στο γραφείο του … \”άρχοντα\” των δικτύων.

\”Από αυτό το μικρό ipad διοικείται όλη η υπηρεσία\” είπε στον πρωθυπουργό ο κ. Σφακιανάκης και του εξήγησε ότι πρόκειται για ένα λογισμικό ηλεκτρονικής διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας μέσα από το οποίο βγαίνουν ηλεκτρονικά οι βάρδιες και τα νυχτερινά, κοινοποιούνται όλες οι διαταγές, καταχωρίζεται ο εγγύς προγραμματισμός εκκρεμοτήτων δράσεων κι ενεργειών όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού, ενώ διαθέτει το πλεονέκτημα της τηλεδιάσκεψης ανάμεσα σε επιλεγμένους κάθε φορά αξιωματικούς ή και στελέχη από το προσωπικό.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα που \”δένει\” με συνεκτικά δεσμά συνεργασίας και αλληλεγγύης τους υπηρετούντες, ενώ σ\’ αυτό καταχωρείται και όλη η τεχνογνωσία που αποκτάται από διεθνή φόρουμ και συνέδρια.

Πρόκειται δηλαδή για μια εσωτερικής χρήσης μίνι Wikipedia της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία υπάρχει ανά πάσα διαθέσιμη η συσσωρευμένη κι εμπειρία, όπως επίσης και το σύνολο των στατιστικών στοιχείων είτε αφορούν στο πεδίο της δράσης- απολογισμού έργου, είτε στο καθαρό διοικητικό- επιχειρησιακό.

Με το συγκεκριμένο σύστημα έχει εκλείψει η χαρτούρα της γραφειοκρατίας, ενώ αποτελεί και τον \”καλό αγωγό\” προκειμένου ο προϊστάμενος να κάνει δημόσια διατυπωμένη διανομή επιβραβεύσεων στο προσωπικό που φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Μετά την ενημέρωση για τις πολυσχιδείς εφαρμογές του προγράμματος ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsit.gr, είπε ότι το θέλει και κάλεσε τον κ. Σφακιανάκη στο Μαξίμου για να εξηγήσει στους τεχνικούς του μεγάρου τις εφαρμογές και τη λειτουργικότητα του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook