Σε αγορές ομολόγων που έχουν εκδοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προσανατολίζεται η Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι εξετάζονται διάφοροι τρόποι για τη στήριξη της Ευρώπης και μεταξύ άλλων μελετάται η αγορά ομολόγων από τον EFSF.

Ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου Συντονισμού της Ιαπωνικής κυβέρνησης Οσάμου Φουτζιμούρα δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η Ιαπωνία μπορεί να αγοράσει περισσότερα ομόλογα που έχουν εκδοθεί από το EFSF, για να συμβάλει στη σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη.

«Τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικά για την Ιαπωνία. Σχεδιάζουμε τρόπους υποστήριξη της Ευρώπης, όπως οι αγορές ομολόγων του EFSF», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, η Ιαπωνία κατέχει ήδη το 20% του συνόλου των ομολογιών που εκδίδονται από το EFSF και Ιρλανδικά και Πορτογαλικά ομόλογα αξίας περίπου 2,7 δισ. ευρώ, τα οποία αγόρασε τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook