Ξεκίνησαν οι οργανωτικές αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κατάργηση Διευθύνσεων και κλείσιμο Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ήδη από τις 26 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, καθώς και των Διευθύνσεων επιχειρησιακού σχεδιασμού, ελέγχων, πολιτικής εισπράξεων, παρακολούθησης νομικών υποθέσεων ελέγχου και αναγκαστικής είσπραξης και φορολογικής συμμόρφωσης και των τμημάτων αυτών.

Από την ίδια ημερομηνία έπαυσε η λειτουργία της Διεύθυνσης Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας, των Διευθύνσεων Ελέγχου και Μητρώου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και του Τμήματος Δ΄ -Διοικητικής Συνεργασίας και Ανταλλαγής Πληροφοριών –VIES της Διεύθυνσης Φόρου Προστιθέμενης Αξίας της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας.

Παράλληλα, ήδη από την 1η Οκτωβρίου έχουν αρχίσει να κλείνουν μικρές Εφορίες της Περιφέρειας, οι αρμοδιότητες των οποίων (παρακολούθηση και διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων, έκδοση πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης) περιέρχεται στις μεγαλύτερες Εφορίες των νομών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, οι Εφορίες που αναστέλλουν τη λειτουργία τους είναι αυτές της Ακράτας, της Κλειτορίας, της Ανδρίτσαινας, του Καστελλίου, της Πεδιάδος, της Αρεόπολης, των Κροκεών, της Μυθήμνης, των Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων, της Πάργας, του Αστακού, του Θέρμου, της Βάρδας, του Τυμπακίου, του Ληξουρίου, της Σιάτιστας, του Δερβενίου, της Νεάπολης Βοιών, της Νεάπολης, του Πλωμαρίου και του Καρλοβασίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook