Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διεθνής συνάντηση Cruise & Tourism – The Cruise Industry Summit, ένα από τα κορυφαία επαγγελματικά γεγονότα στον χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού και της διεθνούς κρουαζιέρας για την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και φυσικά της χώρας μας.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαία ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων (Costa Crociere, MCS Crociere, Royal Caribbean Cruises) που αντιπροσωπεύουν το 90% σχεδόν των αφίξεων σε Ελληνικά λιμάνια, ανέπτυξαν τις θέσεις και τα πλάνα τους για το άμεσο μέλλον και αντάλλαξαν χρήσιμες απόψεις με τους συμμετέχοντες Οργανισμούς Λιμένων και Λιμενικά Ταμεία.

Στο πλαίσιο της διεθνούς αυτής επαγγελματικής συνάντησης ανακοινώθηκαν επίσημα αφενός η έναρξη λειτουργίας του Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης σαν Home Port για την εταιρεία Costa Crociere από τον Ιούνιο του 2012 και αφετέρου το συνεχιζόμενο και διαρκές ενδιαφέρον για την επέκταση των προγραμμάτων τόσο της MSC Crociere όσο και της RCL (Ομίλου) για υφιστάμενους και νέους Ελληνικούς προορισμούς.

 Επίσης παρουσιάσθηκαν αναλυτικά όλα τα κριτήρια που απαιτούνται από πλευράς των εν λόγω εταιρειών για να συμπεριληφθούν σε προγράμματα κρουαζιέρας νέοι προορισμοί.

Τέλος, το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε εξειδικευμένες παρουσιάσεις Ελληνικών και διεθνών λιμένων, ξενάγηση στο Λιμάνι του Ηρακλείου (site inspection), κατ’ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) όλων των συμμετεχόντων με τους εκπροσώπους των εν λόγω εταιρειών, ανταλλαγή απόψεων και φυσικά μεταφορά τεχνογνωσίας από διεθνείς υφιστάμενους προορισμούς.

Ο Τουρισμός, ο Θαλάσσιος Τουρισμός και η προσέλκυση της διεθνούς κρουαζιέρας αποτελεί για την Ελλάδα τον μοναδικό βιώσιμο εξαγωγικό πόρο που μπορεί να δώσει αναπτυξιακές προοπτικές σε ένα μεγάλο φάσμα οικονομικών και κοινωνικών κλάδων και τομέων που επηρεάζει.

 Παράλληλα, η διεθνής κρουαζιέρα αναπτύσσεται με αυξητικούς χρόνο με τον χρόνο ρυθμούς ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου και θα πρέπει η χώρα μας και οι δυνητικοί προορισμοί που μπορούν να υποδεχθούν και φιλοξενήσουν την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό να προετοιμασθούν καταλλήλως και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις και τον τρόπο οργάνωσής τους.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία των οργανωτών (εταιρεία New Genesis) θα έχει συνέχεια με νέες πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν άμεσα και θα έχουν στόχο να προσφέρουν ολοκληρωμένες επαγγελματικές υπηρεσίες σε όλους τους συμμετέχοντες.

(Στην φωτογραφία, διακρίνονται (από αριστερά) η Γενική Δ/ντρια της διοργανώτριας εταιρείας New Genesis κα Δέσποινα Μελέντη, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κος Γ. Τσικνάκης, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗ κος I. Μπρας, η CEO της MSC Cruises Greece κα Χριστίνα Θεοδωρίκα, ο Αντιπρόεδρος της RCCL κος John Tercek, ο Πρόεδρος της Costa Crociere κος Gianni Onorato, ο Γενικός Δ/ντής Λιμένων της Costa Crociere κος Roberto Ferrarini και ο Επιστημονικός Σύμβουλος της συνάντησης και Σύμβουλος Κρουαζιέρας και Τουρισμού κος Χρήστος Νικολαίδης.)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook