Διαβάζω τις οργισμένες ανακοινώσεις των δημάρχων στο Λασίθι, για την κατάντια των νοσοκομείων τους, μετά την «ενοποίηση» που εφάρμοσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδικά σε Σητεία και Ιεράπετρα φαίνεται πως η «ενιαία διοίκηση» δε βγήκε σε καλό καθώς άρχισε ήδη το «πινγκ-πονγκ» με γιατρούς να πηγαινοέρχονται και βασικές κλινικές ουσιαστικά να υπολειτουργούν και να κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Η Σητεία και η Ιεράπετρα ασφαλώς είναι ριγμένες και άρα καλά κάνουν και φωνάζουν οι τοπικοί φορείς.

 Το θέμα όμως είναι γιατί οι δημαρχαίοι δεν άκουσαν τους πολίτες τους, που εδώ και μήνες φωνάζουν για το ίδιο ακριβώς θέμα.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας για παράδειγμα, είχε φέρει εισαγγελέα όταν οι δημότες του κατέλαβαν το δημαρχείο για αυτόν ακριβώς το λόγο. Συνολικά 22.000 πολίτες της περιοχής υπέγραφαν τότε κατά της ενιαίας διοίκησης, και ο δήμαρχος υπακούοντας σε κομματικές γραμμές τα έβαζε μαζί τους.

Και ενώ τότε στήριζε τη μελέτη Λιαρόπουλου και τις επιλογές Λοβέρδου, σήμερα διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις που έχουν ακριβώς αυτές οι επιλογές.

Το αστείο είναι ότι γίνεται και είδηση και εμφανίζεται ως αγωνιστής. Μακάρι όμως, έστω κι έτσι, ο αγώνας να επιτύχει για το καλό των δημοτών του…

Μάριος Διονέλλης