Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Σύνταγμα με άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν διαδηλωτές και δημοσιογράφους με αμείωτη ένταση. Σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

Από το μεσημέρι η πλατεία Συντάγματος θυμίζει εμπόλεμη ζώνη με ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς. Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική.

Η έκρυθμη κατάσταση ανάγκασε ακόμα και τους τσολιάδες να απομακρυνθούν από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς η σωματική τους ακεραιότητα κινδύνευσε άμεσα.

Νωρίτερα άγνωστοι με κουκούλες επιτέθηκαν και σε πολίτες και τους προπηλάκισαν στο Mετρό και μάλιστα χτύπησαν στο κεφάλι έναν άντρα.

Περί τις 2.30 το μεσημέρι, μία διμοιρία των ΜΑΤ εισέβαλε στο Μετρό του Συντάγματος, όπου έχουν βρει καταφύγιο κουκουλοφόροι. Σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες εντός του σταθμού.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με κουκουλοφόρους που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο.

Επεισόδια και στο πανεκπαιδευτικό

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στο οποίο μετείχαν μαθητές και φοιτητές. Κουκουλοφόροι βρέθηκαν μέσα στη συγκέντρωση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ρίψεις μολότοφ από τους νεαρούς. Επικράτησε ένταση για πέντε λεπτά και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν από την πορεία των φοιτητών και μεταφέρθηκαν στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το protothema.gr, η ένταση μεταφέρθηκε στη Β. Σοφίας, όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τον «σιδερένιο φράχτη» που στήνει η αστυνομία στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ μαζικές.