Η τρόικα μάλλον θα αποφασίσει την καταβολή της έκτης δόσης τιυ δανείου στην Ελλάδα, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την θεωρεί δεδομένη και θα πρέπει να δείξει ότι εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τρόικας στο Reuters.

«Σημειώνουμε πρόοδο, αλλά με αργούς ρυθμούς. Ο βασικός λόγος είναι ότι [η κυβέρνηση] χρειάζεται περισσότερο χρόνο», δήλωσε την Τετάρτη το στέλεχος της τρόικας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κλείσει κανένα από τα κεφάλαια», προσέθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να μην καταβληθεί η επόμενη δόση, ύψους 8 δισ. ευρώ, ο αξιωματούχος είπε: «Υπάρχει πάντα κίνδυνος, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Αλλά πιστεύω ότι εν τέλει θα τα καταφέρουμε».

Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με το κλιμάκιο των επιθεωρητών σημειώνουν πρόοδο σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τον προϋπολογισμό του 2012, είπε ο αξιωματούχος.

«Προχωρούμε χωρίς προβλήματα όσον αφορά τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει το δημοσιονομικό κομμάτι. Σημειώνεται πρόοδος για το 2012, αλλά δεν έχουμε ακόμη συζητήσει για το διάστημα 2013-2014», ανέφερε.

Το στέλεχος πρόσθεσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, λόγω της μη έγκαιρης σύστασης του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.

Η τρόικα έχει κατ\’ επανάληψη προτείνει συγχωνεύσεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και ο αξιωματούχος είπε ότι οι ελεγκτές ελπίζουν να δουν μεγαλύτερη συγκέντρωση στον κλάδο μετά την συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της Alpha Bank καιτης Eurobank.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και άλλες, τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς», σημείωσε.

Τέλος όπως αναφέρει το in.gr, ο αξιωματούχος είπε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η επιθεώρηση της τρόικας και πότε αυτή θα παραδώσει την έκθεσή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook