Η προώθηση της γαλλικής κουζίνας, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, οδήγησαν τις γαλλικές αρχές στο να επιβάλουν αυστηρούς όρους στη λειτουργία των εστιατορίων εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. «Θύμα» αυτών των κανόνων έπεσε η …κέτσαπ, αφού θα σερβίρεται πλέον με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, η επιτυχημένη αμερικάνικη σως θα σερβίρεται αποκλειστικά με πατάτες τηγανητές και μόνο μία φορά την εβδομάδα. Με φειδώ θα σερβίρεται και η μαγιονέζα.

Η κέτσαπ θα περιοριστεί «σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να διασφαλιστεί ότι τα Γαλλάκια θα παραμείνουν Γαλλάκια» γράφει το Time, σημειώνοντας ότι προφανώς οι Γάλλοι έχουν αντιληφθεί ότι οι μαθητές βρίσκουν πιο νόστιμη την αμερικάνικη κουζίνα και έχουν αρχίσει να αγνοούν τη γαλλική.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τις γαλλικές συνταγές, ώστε να τις μεταφέρουν στις επόμενες γενιές» Κριστόφ Εμπέρ, της ένωσης εστιατόρων.

Βάσει των νέων κανονισμών, οι σχολικές καφετέριες είναι υποχρεωμένες να σερβίρουν τέσσερα ή πέντε φαγητά, ημερησίως, μεταξύ των οποίων το κυρίως πιάτο, ένα ορεκτικό ή ένα γλυκό, και απαραιτήτως ένα γαλακτοκομικό προϊόν. Όλα τα πιάτα μπορούν να συνοδεύονται από τις διάσημες γαλλικές μπαγκέτες ή ψωμί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook