Η ευρωζώνη πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις παραδοχές, πάνω στις οποίες βασίστηκε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου που μετέδωσε το Reuters, πρέπει να εξετασθεί εάν τα μεγέθη πάνω στα οποία ελήφθησαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου ανταποκρίνονται ακόμα στην τρέχουσα πραγματικότητα στην Ελλάδα, και ότι θα πρέπει στην ανάγκη να αναπροσαρμοστούν.

Οι δηλώσεις της Μέρκελ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές που έκαναν νωρίτερα την εβδομάδα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν κλοντ Γιούνκερ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πίεσε, ωστόσο, τη Σλοβακία να επικυρώσει την ενίσχυση του προσωρινού ταμείου διάσωσης EFSF, που προβλέπεται στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Ακόμη όπως αναφέρει το in.gr, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε πιθανή μια ευρωπαϊκή κίνηση για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εάν χρειαστεί.