Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απηύθυνε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα. Μαρία Σκραφνάκη, σχετικά με την μείωση πιστώσεων για έκτακτους εκπαιδευτικούς στο ΤΕΙ Κρήτης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,
Για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, παρατηρείται μία δραστική μείωση πιστώσεων για έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΤΕΙ Κρήτης.
Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι υπήρχαν 239 θέσεις έκτακτου προσωπικού, φέτος δίδεται χρηματοδότηση για μόλις 88, ενώ οι ελάχιστες ανάγκες του ΤΕΙ σε ωρομίσθιο προσωπικό είναι 153 θέσεις.
Να σημειωθεί, ότι και το μόνιμο προσωπικό του Ιδρύματος έχει μειωθεί την τελευταία τριετία κατά 20%.
Επειδή πολλά από τα μαθήματα του ΤΕΙ είναι εργαστηριακά και απαιτείται έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό για την πραγματοποίησή τους, με αποτέλεσμα σήμερα, το ΤΕΙ Κρήτης να αδυνατεί να παρέχει ποιοτική εκπαίδευση στους φοιτητές και να χάνονται μαθήματα.
Επειδή η κατανομή των θέσεων εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού αδικεί το ΤΕΙ Κρήτης, καθώς σε άλλα Ιδρύματα έχει δοθεί δυσανάλογος αριθμός εκτάκτου προσωπικού, σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής των θέσεων των ωρομισθίων.

Ερωτάται η κα Υπουργός
1. Θα αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων εκτάκτου προσωπικού για το ΤΕΙ Κρήτης;
2. Θα εγκριθεί άμεσα ο τελικός αριθμός θέσεων εκτάκτου προσωπικού, ώστε να μπορέσουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να υπογραφούν οι συμβάσεις και να ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook