Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το επόμενο διάστημα θα προβεί σε ομαδικές Αγωγές, κατά των Τραπεζών, έπειτα από την διαπιστωμένη, μη νόμιμη και καταχρηστική επιβάρυνση, στα δάνεια των Καταναλωτών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έχοντας στα χέρια της αρκετά παράπονα και καταγγελίες δανειοληπτών, και αφού έθεσε υπόψη το πρόβλημα ,στους νομικούς που επικουρούν το έργο της... αποφασίστηκε και θεωρήθηκε ,επιτακτική η ανάγκη της άμεσης κατάθεσης Ομαδικών Αγωγών κατά των Τραπεζών,που έχουν επιβάλει όρους καταχρηστικούς στις συμβάσεις τους, με την απαίτηση της επιστροφής των χρημάτων στους καταναλωτές, χρήματα, που χρόνια οι Τράπεζες επιβάρυναν τα δάνεια τους.

Παρά το ότι η πολιτεία έχει επικυρώσει με Νομοθεσία, κάποιους όρους που έχουν κριθεί από τα Ελληνικά Δικαστήρια για την καταχρηστικότητα τους παρά ταύτα οι Τράπεζες συνεχίζουν να εφαρμόζουν το "έργο " τους.

Επειδή η πιεστική πολιτική των Τραπεζών συνεχίζεται, παρά την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία,προς τους" μικρο δανειζομένους" και επειδή η πολιτική τους δεν έχει αναστραφεί, για την υποδοχή ρεαλιστικών σχεδίων των καταναλωτών, για την ρύθμιση των χρεών τους,"εξωδικαστικώς" και επειδή καλούμενες στο Ειρηνοδικείο ,δεν αντιπροτείνουν, επί του υποβληθέντος σχεδίου οφειλών, αλλά συνεχίζουν να απαιτούν, ερμηνεύοντας το Ν.3869/2010, κατά την δική τους νομικίστικη αντίληψη και επειδή σύμφωνα με τις βεβαιώσεις που χορηγούν στους δανειολήπτες, σε κάποια χρέη, οι επιβαρύνσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνούν το διπλάσιο της Αρχικής δανειοδότησης, (δανειστέν ποσό), ο δρόμος που οφείλει να οδηγήσει τους δανειολήπτες η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, είναι μονόδρομος και είναι η Δικαιοσύνη, η οποία με απόφασή της, θα υποχρεώσει τις Τράπεζες να επιστρέψουν τα χρήματα που παράνομα και καταχρηστικά παρακρατήθηκαν από τους καταναλωτές-δανειολήπτες.

Επαυτού, καλούμε τους καταναλωτές- δανειολήπτες που θέλουν να συμμετέχουν στο άνοιγμα των αγωγών κατά των Τραπεζών να προσέλθουν στο Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ μέχρι τέλος Νοεμβρίου και να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και πέραν της προθεσμίας, αλλά θα πρέπει να συμπληρώνεται ένας κρίσιμος αριθμός αιτήσεων, πριν την κατάθεση κάθε ομαδικής αγωγής, για συγκεκριμένη πρακτική καταχρηστικότητας και εναντίον συγκεκριμένης Τράπεζας.