Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, δήλωσε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, τόνισε όμως πως θα πρέπει να ενισχυθεί το EFSF και να εφαρμοστεί κατά γράμμα άμεσα η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Όσο για το προτεινόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, φάνηκε κατηγορηματικά αντίθετος.

«Το ευρύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα είναι καταστροφή! Η Ελλάδα έχει ανάγκη περισσότερη εμπιστοσύνη από τους πιστωτές της για τη δύσκολη κατάσταση που περνά» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Κι επίσης, θέλω να θυμίσω στους Ευρωπαίους φίλους μας ότι ''κούρεμα'' σημαίνει μείωση αξίας κεφαλαίων και για την ελληνική κυβέρνηση, τις συντάξεις, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες στην Ελλάδα. Άρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί!».

Παρόμοια ήταν η άποψή του και για τις προτάσεις περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν δυσμενές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέτοιες προτάσεις περί “ελεγχόμενης” χρεοκοπίας, που θα κάνουν όλη την Ευρώπη να υποφέρει» σημείωσε ο κ. Νταλάρα.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στους Ευρωπαίους ηγέτες, λέγοντας ότι: «Αν η ευρωπαϊκή ηγεσία δρούσε σήμερα, θα λύναμε το πρόβλημα! Πρέπει να εστιάσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και να δώσουν στην Ελλάδα ισχυρή βάση οικονομικής ενίσχυσης», ενώ συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι πρέπει το EFSF να επεκταθεί και να υπάρξει ομοφωνία κινήσεων. Έτσι, θα καθησυχαστούν οι αγορές».

Τέλος όπως αναφέρει η zougla.gr, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αν κι εφόσον εφαρμοστεί ρητά η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. «Είμαι σίγουρος για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής και μαζί με τα άλλα μέτρα της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, η Ελλάδα θα έχει τεράστιο όφελος! Δρομολογείται μέσω του PSI μια ροή χρηματοδότησής της, ύψους 130 δισ., για τα 9 επόμενα χρόνια!» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τους Έλληνες και την ελληνική οικονομία. Τους είναι δύσκολο, γιατί “υποφέρουν” από τα πάνω- κάτω της ελληνικής οικονομίας. Όμως, είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμα κατά 7% σε 2 χρόνια και, αν υπολογιστεί η ύφεση, ισοδυναμεί με μείωση πάνω από 10%».