Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών του Αφγανιστάν προχώρησαν χθες στη σύλληψη έξι ανθρώπων οι οποίοι φέρονται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του προέδρου του Αφγανιστάν, Hamid Karzai. Οι ύποπτοι είχαν εξαγοράσει έναν από τους σωματοφύλακες του ισχυρού άνδρα του Αφγανιστάν και εκτιμάται ότι συνδέονται με το παραστρατιωτικό δίκτυο, Χακάνι, το οποίο ευθύνεται για σειρά επιθέσεων σε αμερικανικούς στόχους.

Πρόσφατα το εν λόγω δίκτυο κατηγορήθηκε πως βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρώην προέδρου της ασιατικής χώρας και επίσημου διαμεσολαβητή στις ειρηνευτικές συνομιλίες με του Ταλιμπάν, Burhanuddin Rabbani, στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Μια επικίνδυνη και καλά εκπαιδευμένη ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων και φοιτητών επεδίωκαν τον θάνατο του προέδρου Hamid Karzai. Δυστυχώς κατάφεραν να διεισδύσουν στο σύστημα ασφαλείας και να στρατολογήσουν έναν από τους σωματοφύλακες της προεδρικής φρουράς», τόνισε ο Lutfullah Mashal, εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών του Αφγανιστάν (NDS).

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Πριν από δύο ημέρες ο Hamid Karzai είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση του Πακιστάν για ολιγωρία στην καταπολέμηση των παραστρατιωτικών οργανώσεων στο εσωτερικό του, κατηγορώντας τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για «διπλό παιχνίδι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook