Να πέσει άπλετο φως στην πολύ σοβαρή υπόθεση με την έκρηξη χειροβομβίδας σε διαμέρισμα στην Τριανδρία και το θάνατο του 32χρονου κουρδικής καταγωγής μυστηριώδους ενοίκου ζήτησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η συγκεκριμένη ιστορία παίρνει διαστάσεις θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις.

Το γεγονός ότι ο νεκρός είναι σύμφωνα με πληροφορίες μέλος της οργάνωσης DHKP-C (πρώην Dev Sol) της δεύτερης δηλαδή μεγαλύτερης μετά το PKK, ενώ παράλληλα στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, δίνει πολλές διαστάσεις στην ιστορία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι το πώς έφθασαν τα όπλα στη Θεσσαλονίκη και τι σκόπευαν να κάνουν με αυτά. Αν δηλαδή ετοίμαζαν κάτι στη χώρα μας ή θα τα χρησιμοποιούσαν για να κάνουν κάτι σε άλλη περιοχή.

«Τα όπλα που βρέθηκαν μας κάνουν να εξετάζουμε το σενάριο να τα ήθελαν είτε για σειρά επιθέσεων στην Ελλάδα ή σε κοντινή περιοχή άλλης χώρας. Γεγονός που κάνει πλέον την υπόθεση ύψιστης εθνικής σημασίας» λέει στο protothema.gr «πηγή» της Κατεχάκη και προσθέτει: «Εκείνο που παράλληλα ψάχνουμε είναι το ρόλο των δύο νεαρών Κούρδων που νοίκιασαν το σπίτι που βρέθηκε ο οπλισμός, όπως επίσης αν υπάρχει σύνδεση του νεκρού Κούρδου με ένα ζευγάρι Τούρκων υπηκόων που συνελήφθησαν τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος της γυναίκας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για συμμετοχή σε κουρδική οργάνωση».

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη συνάντηση στη Βουλή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ. Οι πληροφορίες λένε πως όλοι συμφώνησαν στο ότι πρέπει να γίνει λεπτομερής έρευνα, όπως επίσης και να χειριστούν με άκρα μυστικότητα και διακριτικότητα την υπόθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook