Την ικανοποίησή της εκφράζει με ανακοίνωσή της, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, για την  απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου, αρμόδιου για θέματα προστασίας καταναλωτή,  με την  οποία απαγορεύεται η χρήση όρου που χρησιμοποιούν  οι ασφαλιστικές εταιρείες σε συμβάσεις νοσηλευτικής περίθαλψης που έχει κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικός από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Πρόκειται για τον όρο που επιτρέπει σε ασφαλιστικές εταιρείες να προβαίνουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία ανανέωσης της, σε μονομερή αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων, χωρίς να καθορίζονται εκ των προτέρων αντικειμενικά κριτήρια για τον καταναλωτή.

 Η πρακτική της απροειδοποίητης αύξησης των ασφαλίστρων αποτελούσε πρακτική στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά από σημαντικό αριθμό Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Με την πρακτική αυτή οι ασφαλισμένοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με αυξήσεις ασφαλίστρων για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί και προκειμένου να συνεχίσουν το πρόγραμμα της ασφάλισής τους έπρεπε να πληρώσουν τα επιπλέον χρήματα.

Ειδικότερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως είναι η σημερινή, είναι φανερό ότι τέτοιες πρακτικές επιβάρυναν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.  Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, μετέφερε τον προβληματισμό της και κατήγγειλε μέσω υπομνήματος της, στον κ. Κεγκέρογλου, την αδιαφάνεια που επικρατούσε στις ασφαλιστικές εταιρείες και τον αιφνιδιασμό των καταναλωτών από τις μονομερείς και ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ασφάλιστρα της Νοσοκομειακής κάλυψης.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook