Άφωνος μένει κανείς από τις κακοτεχνίες και τις ελλείψεις σε σίδηρο οπλισμό που παρατηρεί αντικρίζοντας το ολοκαίνουριο πρόφραγμα που κατασκευάστηκε στο δήμο Νίκου Καζαντζάκη.

Ακόμη κι αν κάποιος δεν είναι ειδικός, διαπιστώνει με ιδιαίτερη ευκολία περί τίνος πρόκειται. Το πρόφραγμα δημιουργήθηκε ανάμεσα στις περιοχές Γέννα και Δαμάνια, με σκοπό να εξυπηρετεί, αν και εφόσον χρειαζόταν, το φράγμα στα Δαμάνια, αφού θα το τροφοδοτούσε με νερό που θα μάζευε.

Δεν πρόλαβε να περάσει καλά-καλά ένας χρόνος από την κατασκευή του και το πρόφραγμα είναι υπό κατάρρευση! Μεγάλο τμήμα του έχει κατακρημνιστεί, καθώς δεν άντεξε τον όγκο τον υδάτων που συλλέχθηκαν το χειμώνα που πέρασε και υποχώρησε!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι οποιοσδήποτε με γυμνό μάτι μπορεί να αντιληφθεί ότι το πρόφραγμα είναι στον αέρα, αφού δεν υπάρχει ούτε δείγμα σιδηρού οπλισμού στο μπετόν που ακουμπά το έδαφος! Και όχι μόνο. Δηλαδή το έργο βρίσκεται στον αέρα, αφού δε διαθέτει καθόλου θεμέλια! Ένα ακόμη δείγμα της κακοτεχνίας είναι το γεγονός ότι η ολοφάνερα πρόχειρη αυτή κατασκευή έχει μοιραστεί στα δυο.

Έχει δημιουργηθεί μια τεραστία κατακόρυφη ρωγμή στο κέντρο του, πράγμα που σημαίνει και απώλεια υδάτων. Κατά την κατάρρευσή του, δε, το πρόφραγμα, πριν από περίπου πέντε μήνες, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες της περιοχής, αφού η ορμή των υδάτων ήταν τέτοια που δεν αφήσαν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους.

Η \”Ν.Κ.\” επικοινώνησε με το δήμαρχο Νίκου Καζαντζάκη κ. Ρούσσο Κυπριωτάκη, στον οποίο θέσαμε υπόψη την περίπτωση. Ο κ. Κυπριωτάκης ανέφερε ότι ήδη γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο έργο έχει πρόβλημα και μάλιστα έχει ζητήσει εμπειρογνωμοσύνη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για να διαπιστώσει τα προβλήματα που έχει το έργο.

Ο κ. Κυπριωτάκης μας δήλωσε ακόμη: «Επειδή και η επιβλέπουσα του έργου έλειψε και η προϊσταμένη του τμήματος που παρακολουθεί το έργο ήταν σε άδεια, περιμένω το επόμενο διάστημα να γίνει ένα τεχνικό συμβούλιο, να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Το έργο θα ολοκληρωθεί, δεν έχει παραδοθεί, δεν έχει παραληφθεί.

Βρισκόμαστε σε επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για να μας δώσει οδηγίες για την αποκατάσταση του έργου. Ο Δήμος έβαλε επιπλέον μηχανικό και μέτρησε. Ζητήσαμε από τον εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου και έχει διαπιστωθεί ότι το έργο σε καμιά περίπτωση δεν αντανακλούσε τις προδιαγραφές ούτε τις διαστάσεις που έπρεπε να έχει.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου που το επέβλεπε δεν είχε ξανακάνει παρόμοιο έργο, δεν είχε την εμπειρία και τη δυνατότητα να μπορεί να παρακολουθήσει με λεπτομέρεια την περίοδο που κατασκευαζόταν το πρόφραγμα».

(εφημ. Νέα Κρήτη)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook