Την δέσμευση πως εντός ενός μηνός θα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο κατασκευής αποχτευτικών δικτύων και βιολογικού καθαρισμού στην Γεωργιούπολη Χανίων, ανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Ευτύχη Δαμιανάκη.

Με την ερώτησή του, ο κ. Δαμιανάκης ζήτησε την άμεση ένταξη του έργου «Βιολογικός Καθαρισμός Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑ).

Ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε ιδιαίτερα το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απόρριψης λυμάτων, που έχει ως αποτέλεσμα τη ρύπανση των υγρότοπων και της θαλάσσιας περιοχής, και υπογράμμισε ότι η άμεση λειτουργία βιολογικού καθαρισμού είναι η μοναδική λύση και αποτελεί καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε πως εντός ενός μηνός θα έχει ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑ το έργο , ενώ σε ότι αφορά στο ακριβές ύψος του ποσού της χρηματοδότησης ο κ.Παπακωνσταντίνου επιφυλάχθηκε να απαντήσει επισημαίνοντας ότι :

«η απόφαση ένταξης περιλαμβάνει το τελικό ποσό και πάντα προσπαθούμε να ενσωματώσουμε όλα τα έργα που χρειάζονται για να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση και όχι μια μερική παρέμβαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ενώ ο συνολικός προυπολογισμός για τα αποχετευτικά δίκτυα και τον βιολογικό καθαρισμό της Γεωργιούπολης, ανέρχεται σε 20,5 εκατομ ευρώ, η ένταξη του έργου θα αφορά σε λίγο πάνω από 17 εκατομ ευρώ, ενώ αναμένεται να υπάρχει συμπληρωματική πίστωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook