Έκκληση προς τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν και οι ίδιοι στη χώρα τους, για να δώσουν το έναυσμα και στις ξένες εταιρείες να έλθουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, λίγες μόλις ώρες πριν από την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.

«Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα» δήλωσε ο Ρέσλερ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Αναμένω από τις ίδιες τις ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν ρόλο-πρότυπο» ανέφερε, τονίζοντας πως όποιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα επενδυτές θα πρέπει φυσικά να είναι και ο ίδιος διατεθειμένος να επενδύσει.

Ο Ρέσλερ έρχεται στην Ελλάδα με ξεκάθαρα αιτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα απαιτούν κατά πρώτο λόγο ένα, σε εύλογο βαθμό, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. «Αναμένω λοιπόν από την (ελληνική) κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» είπε ο Γερμανός υπουργός. Οι τελευταίες δεν αρκεί μόνο να ανακοινώνονται, αλλά και να εφαρμόζονται, πρόσθεσε.