Κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε τη Βουλευτή Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη ότι όλα τα προγράμματα που αφορούν τον τομέα της προστασίας των ασθενών που έχουν εξαρτηθεί από ουσίες θα λειτουργήσουν κανονικά και το σύνολο των δαπανών θα καλυφθεί κανονικά τόσο για το ΚΕΘΕΑ όσο και για τον ΟΚΑΝΑ.

Επίσης, τόνισε ότι όλες οι φήμες περί συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ είναι ανυπόστατες. Η ηγεσία του Υπουργείου δεν ανακοίνωσε ποτέ κάτι τέτοιο καθώς αναγνωρίζει τη διαφορετική μεθοδολογία και οργάνωση των δύο φορέων και άρα δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε οποιουδήποτε είδους συγχώνευσής τους.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί οικονομικοί περιορισμοί τη δεδομένη περίοδο αλλά θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και το ΚΕΘΕΑ και ο ΟΚΑΝΑ χωρίς ούτε μία απόλυση. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κλείσει η χρονιά με όλους τους υπαλλήλους πληρωμένους και τα προγράμματα καλυμμένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook