Διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν 100.000 Τουρκοκύπριοι αποκάλυψε χθες ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών στα κατεχόμενα της Κύπρου Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, απευθυνόμενος σε βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας \”Μιλιέτ\”, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή για το \”αν αληθεύει το ότι οι νέοι Τουρκοκύπριοι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους προς την υπόθεση της Κύπρου\”, ο Οζγκιουργκιούν είπε ότι \”η ελληνοκυπριακή διοίκηση ξεγελά τους τουρκοκύπριους και ειδικά τους νέους μας με τα διαβατήρια της ΕΕ. Περίπου 100.000 τουρκοκύπριοι, στην πλειονότητά τους νέοι, έχουν πάρει ελληνοκυπριακό διαβατήριο\”.

Τόνισε δε ότι \”οι άνεργοι και οι φοιτητές νέοι, πηγαίνουν στην Ευρώπη για δουλειά ή σπουδές και για να μην αντιμετωπίσουν εμπόδια όπως η θεώρηση και τα διαβατήρια της ΤΔΒΚ, παίρνουν ελληνοκυπριακά διαβατήρια\”.
Ως προς το θέμα των ερευνών, ο Οζγκιουργκιούν είπε στα μέλη της επιτροπής ότι η Κυπριακή Δημοκρατία \”αρχικά προχώρησε στην υπογραφή συμφωνιών με την Αίγυπτο και το Λίβανο και τώρα ακολουθώντας τη λογική ο εχθρός του εχθρού, φίλος μου, προσεγγίζει το Ισραήλ\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook